Въпреки студа навън, сте в хубаво настроение? Пригответе за вас и близките ви тази лесна и ароматна рецепта с пилешко, която ще ви изпълни с пролетни вкусове.

Необходими продукти:

  • 1 белтък
  • 5 супени лъжици фино настъргано пармезан
  • 4 обезкостени пилешки гърди без кожа
  • 400 грама картофи, нарязани на малки кубчета
  • 140 грама замразени грах
  • Няколко листа от бейби спанак
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 2 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте грил тиган на средна температура и сложете готварско фолио на дъното.

2. Разбийте белтъка в купа с малко сол и черен пипер. Изсипете пармезана в друга купа.

3. Натопете пилето първо в белтъка и след това в пармезана. Запечете всяка страна за 10-12 минути, докато цветът стане златист, а коричката хрупкава.

4. Междувременно варете картофите в продължение на 10 минути и през последните 3 минути добавете граха, след което ги изцедете. 

5. Нарежете и разбъркайте в четири чинии зеленчуците, листата от спанак, оцета, олиото и добавете подправки на вкус. Поставете парчетата пиле отгоре и се насладете на вкусното ястие!