Да се намери отмъстителен Водолей е доста трудно, защото даже и когато иска да го направи, се получава нещо половинчатo и сякаш “спретнато” на шега.

За съжаление, обаче, обектът на неговото отмъщение не се чувства по-добре. Накратко казано, Водолеят не е в числото на отмъстителите, защото нито един представител на този знак не обича и не умее да отмъщава.

Някои нездрави психически представители на този знак могат да предават, злепоставят или лъжат, но не за да мъстят, а просто от любов към изкуството и за самоутвърждаване.

Да се ядоса Водолеят до такава степен, че да започне да си отмъщава, е практически невъзможно.

У представителите на този знак е толкова силно вродено чувството за хумор, че те ще успеят да ви накарат да изглеждате пълен идиот, преди да успеете да ги засегнете. Този факт не трябва да се забравя.

Водолеят има такива странни привички, че даже всеки близък контакт с него може да се окаже опасен, а ако е с глупава цел – още по-опасен. Ако някой се промъква зад гърба му, за да направи нещо нередно, сякаш случайно Водолеят се сеща, че умее да прави задно салто и… Какво ще стане? Прави салтото и изведнъж се оказва, че промъкващия се е ударен с два крака по главата… След това съжалително го завежда в медицинския пункт, където си спомня, че умее да прави превръзки и не нарочно така го превързва, че получилият помощ забравя как се диша… А когато си спомни, е вече късно.