Аштън Къчър се появява за първи път пред камерата заедно с близнака си Майкъл. Братята записват интервю с д-р Дейвид Егъс за поредицата "Прегледът: С д-р Дейвид Агус". По време на разговора те разкриват най-големите си здравословни проблеми и причините да се отдалечат един от друг.

Известният актьор със сълзи на очи си спомня за момента, в който е обмислял да скочи от балкона, за да може да дари сърцето си на Майкъл, който спешно се е нуждаел от трансплантация.

Майкъл е диагностициран с детска церебрална парализа в ранна възраст. Имал е уголемено сърце и на 13-годишна възраст лекарите са прогнозирали, че му остават само 48 часа живот, ако спешно не му бъде трансплантирано ново сърце. Майкъл е хоспитализиран, когато сърцето му спира да бие, а Аштън е до него през цялото време:

"Бях с него в болничната стая и видях как линията на апарата се изправя, а знам, че не би трябвало да е така, защото често го посещавах. Тогава медицинският персонал ме хвана и ме изведе от стаята", разказва с тъга актьорът

"Започнах да си мисля, че ако някой е подходящ донор, то това съм аз". И така, започваш да мислиш за това и си казваш: "Този балкон изглежда достатъчно висок, за да свърши работа", спомня си Аштън.

За щастие, само ден по-късно за Майкъл е намерен подходящ донор и той е трансплантиран.  

"Не са много 13-годишните, които казват на братята и сестрите си, че ги обичат, но за мен това беше най-важното нещо, което можех да направя", казва Майкъл.

"Чудех се как мога да имам такъв късмет, а брат ми е роден с церебрална парализа, след това му е трансплантирано сърце, после има кръвен съсирек", казва Аштън във видеото и описва момента, в който Майкъл го посещава в Ню Йорк. 

"Той ме погледна и ми каза: "Всеки път, когато ме съжаляваш, ме правиш по-малък, отколкото съм". Това е единственият живот, който познавам, така че спри да ме съжаляваш за единственото нещо, което имам", разкрива Къчър.

Майкъл признава, че ревността, която изпитва към брат си, ги е отдалечила много един от друг.

Драмата със здравето на двамата братя обаче не спира до тук. През 2019г. Аштън Къчър развива рядко автоимунно заболяване наречено васкулит. Това е сериозно състояние, което може да доведе до образуване на кръвни съсиреци и увреждане на органи. След сериозно нарушение в зрението и слуха, той все пак се възстановява след едногодишна борба със заболяването.