Докато съм се насочила към новата година, толкова много неща свършват.
Едно от най-уместните е дисфункционалният ми начин за връзка с мъжете. През целия си живот съм била обичана и съм обичала от цялото си сърце. Може би съм обичала според ограничените знания и ресурси, но сърцето ми биеше и кървеше за толкова много красиви, счупени души.

Аз бях момичето, което беше пристрастено към любовта. Все още мисля, че съм и до голяма степен приех това за един от най-големите ми недостатъци. Научих се също да обичам този мой недостатък, тъй като това е огромна част от това коя съм.

Искам да се примиря с любовта си и да направя място за повече любов през следващата година. Ето защо трябва да напиша това изповедно писмо и да призная всеки мой бивш, който всъщност не беше такъв.

P.S.Х.Б: Благодаря, че влезе в живота ми като разсейване от болката ми. Бях толкова заета да се съсредоточа върху твоето психично здраве и житейски обстоятелства, че не ми се налагаше да мисля за алкохолната зависимост на брат ми, баща ми, който си тръгваше от нас или пълната емоционална непристъпност на майка ми. Да бъда с теб бяха две години на ад. Ти не само ме малтретираше вербално, но и физически. Именно чрез твоята груба природа се научих да имам здрави стени и граници. По-късно в живота си установих, че и двете са ефективни в тяхното собствено приложение. Съжалявам за загубата на баща ти и братовчед ти. Съжалявам, че те пречупиха дотам, че трябва да си го изкараш върху мен. Наистина се надявам да намериш спокойствието и благословиите, които заслужаваш. Не те смятам за връзка, въпреки че си единственият мъж, който някога е ми е бил верен.

З.М .: Благодаря, че ми помогна да се измъкна от оскърбителната ми връзка. Ти беше първият мъж, който ме накара да се смея, вместо да плача. Благодаря ти, че ме остави да идвам в дома ти, когато баща ми идваше на гости от Пакистан и прилагаше физическото си насилие върху мен. Благодаря, че прие обаждането ми в деня, в който майка ми изля яда си върху мен заради кредитната карта. Благодаря, че ми помогна да осъзная, че това, което правеше семейството ми, не е нормално. Знам, че беше трудна ситуация, защото ти изпитваше тъга по покойния си баща и скорошно раздяла с любовта на живота си. Толкова съм щастлива, че успяхме да задържаме пространство на състрадание един към друг, вместо да се съдим. Ти беше точно човекът, от когото се нуждаех в живота си по онова време. Благодаря ти, че защити репутацията ми пред най-добрата ти приятелка, която те накара да се разделиш с мен поради нейната несигурност. Благодаря ти, че се застъпи за мен, когато тя лъжливо ме обвиняваше. Най-важното е, че ти благодаря, че ми даде надежда, че не всички мъже са чудовища.

Р. К.: Нашият флирт беше наистина връхната точка на моя университетски живот. Влезе в живота ми, когато нещата едва започваха да стават интересни. Ставах все по-силна и се подготвях за обещаваща кариерна траектория. Отслабвах и имах невероятен среден успех през последната си година. Ти беше дори по-умен от мен и винаги разбираше тъжните ми настроения, преди дори да кажа нещо. Винаги ме развеселяваше с лудориите си. Ти беше първият мъж, който ми каза, че ме обича. Толкова се забавлявах да пуша с теб и братята ти и да обикалям клубове в цял Торонто. Ти наистина беше центърът на партито. И макар че винаги ще обичам жизнерадостта ти, знаех, че нашето време изтече веднага след като завършихме. Надявам се, че все още сте с твоето австралийско момиче и живееш живота на вътрешна автентичност, за която винаги си жадувала. Надявам се, че най-накрая си в сърцето си и в себе си, както винаги си желал да бъдеш.

И последно,

Дани:

Получаваш пълно име поради отпечатъка, който остави върху душата ми. Спомням си те толкова сияен, стоплящ сърцето ми с ослепителните си бели зъби и мекота.

Ти беше мъж, но и дива в отношенията.

Спомням си, че разговаряхме 15 часа още първия път на вечеря. Искаше да ме заведеш в най-скъпия ресторант в града и нямах толкова пари, за да кажа „да“. Вместо това отидохме на кино и анализирах ролята на Джулиан Мур в „Kingsman: Златният кръг“ през цялото време, докато ме остави да те прегръщам два часа. Беше забавен. Не е толкова колкото мен, но много интелигентен, силен и забавен. Ти беше първият мъж, на когото разказах за мечтата си да бъда в SNL. Ти беше първият мъж, който повярва, че това е възможно.

Не знам защо не останахме заедно. Но те чаках една година. Не излизах с никого. Бях много влюбена. Ето защо сърцето ми се разби, когато видях твои снимки с приятелката ти навсякъде в социалните мрежи. Мислех, че каза, че и ти ме искаш, но ти трябва време. Мислех, че имаме ясна комуникация. Все още има толкова много неказани неща.

Знам, че тя те прави щастлив. Сега го виждам. Плаках за теб в клуба в продължение на три часа, докато други момчета идваха да ме утешават. Затова знам, че любовта ми беше истинска. И се надявам новата ти любов да не е като старата ти. Надявам се този път да ти позволи да блеснеш, вместо да ти донесе синини.