Говорихме за мен, за това какъв човек съм… Искам да ти кажа, че аз най-добре знам какъв човек съм и знам своята цена, знам че няма да отдам живота си на някой и за стотинка по-малко от това, което струвам и това, което заслужавам.

Да, аз съм нежна и ранима, но и много силна. Мисля че в мен има сила, която никое друго момиче не притежава и знам, че много други момичета няма да могат да понесат много от нещата, през които минах и които на никой не бих споделила….

Била съм на дъното и съм излизала от там съвсем сама. Изправям се сама винаги след всеки удар на живота и сама се боря.

Много други нямаше да търсят любовта, а щяха да изберат интереса и лесния път пред нея, но за мен любовта е всичко. Търся я цял живот и знам, че който търси, намира; който иска, получава, а който благодари, за това което има; получава още повече от него…..

Не, аз не съм слаба, аз не съм ранима и толкова крехка, аз съм нежна и добра… И макар всеки да ми казва, че добротата е лоша, аз не искам да се променя, не искам да стана като всички, които забравят човещината и човешкото….  Знам, че понякога страдам от добротата си но няма да престана да я раздавам.

Ти казваш че понякога съм като дете, а не са ли именно децата най-милите и най-чистите същества на този свят? Не са ли те тези, които те гледат с искрени и чисти очи?

Само знай, че всеки на този свят е способен да те предаде, всеки е способен да ти забие нож в гърба. Е, аз знам своята цена и всяка вечер заспивам с чиста съвест, че не съм предала никого. Знам, че съм честна и искрена с хората. Да, трябва да мисля малко повече и за себе си, но това не означава че и тогава няма да съм честна и искрена.

Знаеш ли какво е най-хубавото в сивите ни дни? Най хубавото е да срещнеш усмихнат и любезен човек с чиста душа.

Знам също така, че ще ти дам много топлина, много любов и много разбиране; знам, че мога да ти дам спокойствие на душата; знам, че мога да ти давам всеки ден усмивки и много щастие.

Знам, че не съм като другите, знам че е странно да излезеш на пазар и вместо дреха да си купиш книга. Но за мен момичетата, които четат, са точно тези, които могат да направят живота ти изпълнен с много енергия, много щастие, много цветове, много прекрасни емоции. Те са тези, които могат да напишат историята на вашия взаимен живот; те са тези, които няма да се откажат, когато е трудно, винаги ще е зад гърба ти ще ти помага….много е трудно да намериш истински хора в днешно време.

За мен ти си специален и аз избирам теб, всеки ден избирам теб и когато някой ме пита защо той, аз им казвам че искам да дам всичко само на теб, защото усещам че си искрен, мил и прекрасен и знам, че не би ме наранил.

Само момиче като мен може да накара сърцето ти да трепти със страст и вълнуваща емоция.

Всеки има нужда от някой , който да му казва къде бърка и как да стане по-добър. Благодаря, че си до мен. Благодаря, че те има… Знай, че добрината, нежността, топлината в душата ми и усмивката на лицето ми ще са винаги част от моя свят. Благодаря, че те има! Обичам те, прекрасен мой!

И не на последно място - ти каза, че те страх да не ме нараниш. Ако ти умееш да си борбен, верен, категоричен, любящ и смел, няма да ме нараниш. Може да изглеждам чуплива, но съм силна като стрък жито и като песента на чучулигата, която превръща тъмната гора в приказна сцена. Аз мога да се пазя, но съм дала път на твоята сила пред своята.

Автор: Г.С.