Изглежда толкова лесно и просто: Обичай силно и всичко ще се нареди. Дай най-доброто от себе си. Не задържай нищо в себе си. Бъди смела. Бъди решителна. Всичко ще бъде наред.

Невинаги всичко се нарежда по този начин. Понякога можеш да дадеш цялата любов, на която си способна и да объркаш нещо. Понякога се случва.

Тогава защо поемаме всички рискове? Защо рискуваме да бъдем наранени, всички сълзи и безсънни нощи, ако знаем, че нещо може да не е така, както трябва?

Защото от другата страна на отхвърлянето, е смелостта, която ти позволява да вървиш напред, макар и да съжаляваш след това. Имаш и надежда.

Поемаш риска и се устремяваш натам. Защото в повечето случаи съжаляваме не за думите, които сме казали, а за тези, които не сме и сме запазили за себе си.

Ако не ме обичаш по същия начин, е едно нещо. Това ми дава надежда, че все пак можем да продължим заедно. Но има и случаи, в които нещо вътре в мен ми подсказва, че това не е така. Трябва да дам всичко от себе си преди да се откажа.

Знам, че и ти си го усетил. Всеки поглед, при който сърцето ти започва да бие силно. Можех да го усетя. Всяка целувка. Всеки момент заедно. Това са моменти, когато времето бе спряло. Бяхме само ние.

Не съм от хората, които търсят внимание, но това между нас може да е нещо. Може би си изплашен, колкото мен. Знам колко може да се обърка. Знам, че не искаш да бъдеш наранен. Аз също.

Има нещо вътре в теб, което ме кара да ти се доверя, което ме напътства.

Не мога да те накарам да ме обичаш, да чувстваш, да направиш нещо, което не ти идва отвътре. Но съм убедена, че и ти го знаеш. Това е причината да ни е страх.

Защото единственото по-страшно от това всичко да се обърка, е нещата да потръгнат и да имаме какво да изгубим.

Може би не искаш да направиш първата крачка или да признаеш, че възможно да ни се получи. Но ето ме, стоя пред теб и да моля да ми дадеш шанс, да се опиташ да ме обикнеш.

Защото ще дам всичко от себе си. Ще те обичам по начин, по който никой друг не е. Ще ти покажа всичко, което ти е липсвало досега. Защото ти заслужаваш най-доброто. Заслужаваш човек, който ще озарява всеки твой ден. Искам това да съм аз.

Затова те моля сега, наливайки вино. Избери мен. Обичай ме!

Защото аз направих моя избор, който си ти от всички хора по света. Понякога се нуждаеш от онзи, който да промени вярванията ти. Обичай ме, защото ако разбиеш сърцето ми, аз пак ще те обичам с всяко счупено парченце.

Не искам само аз да желая това. Ако решиш да си тръгнеш, аз ще съм тук. Няма да си тръгна. Ако решиш да вървиш с мен, ще съм много благодарна.

Нямам намерение да те нараня. Мога да те обичам с всяка част на сърцето си. Обещавам ти, че ще е така!