На 14 години Бела Хадид мечтае да стане състезател по конна езда на олимпийско ниво, да се занимава с фотография и да следва стъпките на майка си Йоланда Хадид, а именно да бъде модел. Превъртете напред няколко години и ще видите това изпълнено: Хадид, заедно със сестра си Джиджи Хадид, са едни от най-известните имена в съвременната модна индустрия. Но след години на подиумите и снимки за корици, има много хора, които се съмняват дали славата на Хадид не е дошла с помощта на малка козметична интервенция. 

В априлския брой на Воуг Хадид споделя: „Аз бях по-грозната сестра. Бях брюнетката. Не бях толкова готина като Джиджи, нито толкова общителна. Наистина, това казваха хората за мен. И за съжаление, когато ти кажат нещата така много пъти, просто вярваш в тях."

На 14, все още първокурсничка в гимназията, Хадид се поддава на несигурността си и се подлага на ринопластика - нещо, за което сега съжалява. "Иска ми се да бях запазила носа на моите предци", споделя тя. "Мисля, че щях да започна да го харесвам с времето". Освен коментарите за операцията на носа си, Хадид е чула и слухове за повдигане на очите, филъри на устните и бръснене на лицето. С интервюто си за известното списание тя иска да сложи край на слуховете и клюките.

"Хората мислят, че напълно съм прецакалa лицето си заради една снимка, на която като тийнейджърка изглеждам подпухнала", споделя тя. "Сигурна съм, че никой не изглежда по същия начин както на 13, нали? Никога не съм използвала филър. Нека просто сложим край на това."

Докато потокът от коментари за външния й вид през годините е бил нараняващ, Хадид споделя: "Имах този синдром на измамник, при който хората ме караха да се чувствам сякаш не заслужавам нищо от това. Хората винаги имат какво да кажат, а истината е, че винаги съм била неразбрана в моята индустрия и от хората около мен."