Финалистка на конкурса "Мис Англия" стана първата кралица на красотата, която се състезава без грим в почти вековната история на конкурса. Мелиса Рауф, 20-годишна студентка от Южен Лондон, продължава към финала на конкурса, след като избра да се появи пред журито и гостите без абсолютно никакъв грим. Сега тя ще се състезава за короната на финала през октомври тази година.

"Това означава много за мен, тъй като смятам, че много момичета от различни възрасти носят грим, защото се чувстват притиснати да го правят", казва Рауф в интервю за британския вестник "Индипендънт". "Ако човек е щастлив в собствената си кожа, не трябва да ни карат да прикриваме лицето си с грим. Нашите недостатъци ни правят такива, каквито сме, и именно това прави всеки човек уникален", добавя тя.

 

 

Рауф сподели, че макар да е започнала да се гримира още в ранна възраст, е решила да се откаже от традицията за конкурса. "Никога не съм смятала, че отговарям на стандартите за красота. Наскоро приех, че съм красива в собствената си кожа и затова реших да се състезавам без грим", обяснява тя в интервюто.

Анджи Бийзли, директор на "Мис Англия", каза в изявление за CNN в петък: "През 2019 г. въведохме кръга Bare Face Top Model, в който участничките трябва да се появят без грим пред нас. Това се наложи, тъй като повечето участнички изпращаха силно редактирани снимки с много грим, а ние искахме да видим истинския човек зад грима."
Според организаторите Рауф планира отново да бъде без грим на националния финал през октомври.

"Пожелаваме ѝ късмет в конкурса "Мис Англия", решението й да бъде без грим е много смело, особено когато всички останали са с грим, но тя изпраща важно послание към младите жени", добави Бийзли.