Природата сменя цветовете си, въздухът е по-кристален, а температурите - доста по-ниски. Дрехите вече са по-дебели, нощите студени, а напитките - по-топли.

Есенният сезон е наистина красив, но не и когато става дума за кожата ми. Вече всяка сутрин усещам щипане по бузките и не мога да нарека чувството "приятно". Да, есента определено носи много положителни емоции, но не и за кожата ми.

Това е периодът, когато се нуждая от нещо много повече в сравнение с лятната грижа, която използвах през последните няколко месеца. Сигурна съм, че много жени се сблъскват със сходни проблеми, когато се сменят сезоните, а симптомите са следните - суха кожа, неприятно опъване, повяхване и неравномерен тен. За съжаление това не е всичко - в преходния период Т-зоната ми продължава да бъде омазнена. Звучи просто чудесно, нали?

Тази есен реших да взема нещата в свои ръце и се впуснах в авантюристични мечти, надявайки се, че сама ще успея да се справя с проблема. Разпитвах приятелки за техните любими маски за лице, но уви те се оказаха абсолютно неподходящи за моята кожа. 

Подхранена и красива

Реших най-напред да опитам маска, която ще се погрижи за цялостната визия на лицето ми.

Необходими продукти:

4 с.л. мед

1 жълтък

30 гр овесена каша

Разбърках всички съставки и оставих маската да подейства за около 20 минути. Да, ефект определено имаше, но на следващата сутрин той вече беше изчезнал.

След това реших, че ексфолацията ще спомогне за избистряне на тена. Доверих се на маска, която обещаваше да изглади кожата и да я подхрани.

Необходими продукти: 

1 с.л.сурово пюре от тиква

1/2 с.л. мед

1/2 с.л. кисело мляко

1/4 ч.л. канела

Тази маска трябва да стои върху лицето между 3 и 6 минути, тъй като канелата може да се окаже прекалено силна за жени с чувствителна кожа.

Резултатът беше наистина добър, но отново - прекалено краткотраен. 

Признавам си, че малко се обезсърчих и почти бях готова да приема, че кожата на лицето ми няма да изглежда добре до следващия топъл сезон. 

Тайното оръжие за красива кожа

Но тогава приятелка ми сподели, че витамин C е най-доброто средство, за да възвърна блясъка на лицето си. Разбира се, бях чувала, но смятах, че той е подходящ само за зряла кожа. Оказа се, че витамин C може да се ползва за по-млада кожа.

Ето така започна проучването ми, което ме доведе до крем-бустер с активен витамин C на Eucerin

Опаковката на крема е достатъчна за 7 дни и обещава да направи кожата блестяща, с равномерен тен и без следи от несъвършенства след ежедневна употреба. Това описание определено ме заинтригува и реших да опитам късмета си с крем-бустера.

Най-напред се учудих на нетипичната опаковка - в долната част на крема има алуминиева фолио, което трябваше да премахна сама. След това натиснах бутона от долу, което активира 10% чист витамин C и той се смеси със самия крем. По този начин бях сигурна, че той ще бъде максимално ефективен.

Започнах да нанасям крем-бустера сутрин и вечер. Установих, че той попива отлично и за много кратко време, което означаваше, че сутрин нямах нужда от допълнително време за грима. Върху самия бустер нанасях обикновения ми дневен крем, който е със SPF фактор. Всъщност това е единственото задължително условие, което трябва да се спазва, когато се използва витамин C. 

Крем-бустерът с активен витамин C на Eucerin ми доказа само след няколко дни, че кожата наистина може да се съживи, макар навън да е студено и мрачно. Дребните несъвършенства се скриха, а лицето ми се сдоби със сияен блясък. Сутрин започнах да печеля още повече време, защото необходимостта от използване на огромни количество фон дьо тен и коректор вече беше елиминирана. 

Най-големият плюс за мен беше, че бустерът с витамин C на Eucerin успя да се справи с фините ми линии, които напоследък ставаха все по-видими и не съвсем "фини". Този успех се дължи на наличието на хиалурон в крема. 

Вече знам, че лицето ми може да изглежда безупречно, независимо какви са метеорологичните или градските условия навън. А фактът, че открих чудодейното действие на витамин C крем-бустерът е още един плюс за мен, който ми гарантира, че имам таен съюзник, който винаги може да повдигне самочувствието ми.