Свикнали сме да виждаме абитуриентите бляскави от главата до петите. Не точно така обаче си представя най-важната вечер в живота си едно българско момче, родом от Кюстендил, което тази година бе абитуриент. А

Марк Манчев избра доста нестандартно решение за визията си на балната вечер, като се появи пред погледите на цял Кюстендил по халат и джапанки, вместо в изискан костюм.

"Трябва да си различен, не го намирам за протест срещу нещо. Родителите ми посрещнаха това решение с огромни позитивни емоции и ме подкрепиха. Не съм се преобличал, цяла нощ бях така облечен. Облеклото излезе евтино и сега ще си го ползвам. Костюмите ще седят в гардеробите и ще събират прах", заяви Марк в "Денят започва".

Средствата, които е спестил пък казва, че ще вложи в сметки и данъци.

И докато младежи като Марк залагат на нестандарното, други държат на българското и традициите на родината ни. В хайдушка носия, въоръжен с кама и пищови в центъра на Банско се появи Иван Драгов. Младото момче е член на сдружение "Бански хайдути", а преминаването му през центъра на града в народна носия предизвика бурни аплодисменти и сълзи в очите на гордите българи.