Няма нищо, което да обичам повече от това, да избягам някъде с детето и съпруга ми през уикенда. Тя е само на две, но винаги я взимаме с нас. Годишната ни екскурзия до Бали ми е любима. Беше прекрасно, но все пак сънят беше по-малко, а нямаше как да плуваме всички заедно. 

Когато с мъжа ми искаме малко време насаме, си наемаме бавачка, за да можем да вечеряме някъде или да прекараме хубав следобед на плажа. Ако не го направим и вземем детето с нас на почивка, се прибираме по-уморени, отколкото сме тръгнали.

Скоро попаднах на разказа на една майка, която споделя, че е оставила детето си само в стаята в хотела, в който са били със съпруга ѝ. Ето какво споделя тя:

„Хапнахме, пийнахме и се върнахме в хотелската стая, където детето ни спеше спокойно. Облякохме си пижамите и заспахме. На следващия ден осъзнах, че, споделяйки това може да получа сериозен упрек. Описвайки предната вечер с приятели срещнах много стреснати погледи. Настана пълно несъгласие с това, което сме направили. Изглежда, че ние бяхме единствените родители, които бяха подготвени да оставят детето си само в хотелската стая.
Не правим ли това всяка вечер у дома? Само че този път не използвахме бейбифон, защото сигналът му не стигаше до ресторанта. На всеки 20 минути някой от нас се качваше, за да я провери. Помолихме и персонала да ни уведоми, ако чуе плач.
Всъщност оставихме детето си да спи спокойно, както всяка вечер у дома."

Аз лично никога не съм го правила, но много родители ползват бейбифон. Те не изпитват никакво притеснение от тази ситуация, както и децата им.

Това просто не е за мен.

Но се случи нещо непредвидено. Една вечер мъжът ми излезе да потича, но се разрази страшна буря. Обадих му се и му съобщих, че ще отида да го взема. Докато той не ми отговори, че съм полудяла, защото ще оставя сама 2-годишната ни дъщеричка. Реших, че 5-те минути да отида да го взема няма да ѝ навредят. Тя беше почти заспала. Направих го и се оказа, че не е толкова страшно.
Да, когато разказвам тази история на мои приятели, те ме гледат стреснато, но знам, че и аз съм имала същия поглед.

Такива ситуации не ни правят лоши родители в никакъв случай. Напротив!
Детето ми беше спокойно и мъжът ми сух.