''Мама винаги правеше бисквитки във формата на сърце за Свети Валентин'' - казва Тина Кристенсен от Адисън, Илионоа. ''Когато осъзнах колко лесно се правят, продължих традицията! По всяко време на годината, сервирани топли с мед или поръсени с канела.''
Съставки:
- 2 чаши брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. студено масло
- 3/4 чаша прясно мляко
За медената глазура:
- 1/2 чаша разтопено масло
- 3/4 чаша захар
За канелената глазура:
- 1/2 чаша разтопено масло
- 3/4 чаша захар
- 3 с. л. канела
Приготвяне:
1. В купа смесете и разбъркайте сухите съставки. Добавете масло, докато сместа не придобие форма на едри трохи. Добавете мляко и бъркайте, докато получите тестена топка.
2. Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност, като размесите от 5 до 6 пъти. Разточете на тънка кора и след това разрежете с помощта на формички-сърца. Поставете хартия за печене в подходяща форма и поставете във фурната на 230 градуса за 10-12 минути или докато станат златисто-кафяви.
3. За гарнирането с мед, разбъркайте маслото и меда в отделна купа и бъркайте, докато не стане гладка смес. Ако желаете да поръсите с канела, то разбъркайте маслото, канелата и захарта, докато не получите гладка смес. Сервирайте топли.
Приятен апетит!