Блейк Лайвли знае как да привлече вниманието към себе си. Не е лесно да се откроиш от тълпата на Мет Гала, но звездата обра погледите и овациите благодарение на драматична трансформация на роклята й на червения килим.

За тазгодишната официална тема „В Америка: Антология на модата“ и дрескод „Gilded Glamour“, Лайвли – която беше един от водещите на вечерта – избра да работи с една от най-любимите си марки, Atelier Versace, за създаването на дизайн, вдъхновен от Ню Йорк.

Първоначално гледахме как звездата се изкачва по емблематичните стъпала на музея Метрополитън в блестяща рокля от розово злато с екстравагантен набор. Тази част от роклята бе вдъхновена от сложната архитектура на Манхатън и отдаде почит на Емпайър Стейт Билдинг.

След това наборът на полата беше развързан, за да се разкрие каскаден син шлейф, чийто дизайн е вдъхновен от декора на съзвездието на гара Grand Central. Тя свали и розовите си ръкавици, за да разкрие съвпадащ син чифт отдолу. Междувременно нейната корона със седем шипа символизира Статуята на свободата, която има седем лъча.

„Вместо да търся модата, за да се вдъхновя за роклята, погледнах архитектурата на Ню Йорк и класическите сгради“, обясни Лайвли в интервю на червения килим. С тази визия актрисата от “Клюкарката” впечатли не само присъстващите на събитието. Когато асистентите на червения килим разкриха роклята в пълния й блясък, любимият на Лайвли, Райън Рейнолдс беше толкова зашеметен от трансформацията, колкото и зрителите, докато сияеше и аплодираше съпругата си, с която живее близо десетилетие.