Красотата на жената не е в дрехите, които носи, нито във фигурата, която има, а в начина, по който сресва косата си.“

Момичета, кое е вашето тайно оръжие за перфектна визия? Разбира се, всяка дама притежава собствено очарование, с което отлично знае как да прикове вниманието върху себе си. Но не бива да забравяме, че добрият и поддържан външен вид е ключът към всяко ново завоевание.

Истината е, че красивата коса е вечният женски аксесоар, който никога не излиза от мода.

Всяка дама знае колко трудно е да поддържаш косата гъста и бляскава. А тази задача става още по-сложна, когато тя е боядисана.

Днес боядисването на косата е начин да изразиш себе си, да опиташ нещо ново, да се преобразиш напълно и да се чувстваш наистина добре в кожата си. А това означава само едно – все повече дами са изправени пред проблема със загубата на жизненост, накъсването на косата и избледняването на цвета.

Добрата новина е, че грижата за боядисаната коса гарантира, че тя ще изглежда здрава и жизнена, а цветът ще остане наситен за по-дълго.

Боядисвай косата през равни интервали от време

Когато става дума за това колко често да боядисваме косата, важи правилото за златната среда. Боядисването не бива да бъде прекалено често или рядко. Оптималният вариант е да боядисваш косата си на всеки пет седмици.

Хладка вода за по-дълготраен цвят

Горещата вода е враг на боядисаната коса. Високата температура на водата спомага за избледняването на цвета, тъй като нарушава повърхността на косъма. Разбира се, това не означава, че трябва да привикнеш към студените душове, а просто да заложиш на топла до хладка вода, когато миеш косата си.

Използвай шампоан за боядисана коса

Едно от основните правила при грижа за боядисана коса е изборът на точния шампоан за боядисана коса. По този начин цветът на косата ти ще бъде по-дълготраен, а структурата на косъма ще се запази непокътната. Добър избор е Phytomillesime Shampooing Sublimateur de Couleur, който осигурява на боядисаната коса грижата, от която се нуждае.

Мий косата по-рядко

За да си сигурна, че водата няма да отмие красивия ти цвят, отговорът е лесен - мий косата по-рядко. Препоръчително е да миеш косата до 3 пъти седмично.

Красивата коса е подхранената коса

Сигурни сме, че знаеш, че боядисаната коса има нужда и от специална маска, която ще се погрижи не само за цвета, но и за доброто състояние на косата. Правилната маска за боядисана коса се грижи тя да бъде мека, блестяща и еластична. Точно това е целта на маската за боядисана коса Phytomillesime Masque Sublimateur de Couleur, която преобразява косата.

Грижи се за косата и след измиване

По-лесното оформяне и разресване на косата след душ е важно, за да се намали накъсването на косъма. Това правило важи с пълна сила за боядисана коса, особено ако стилизирането ѝ включва сешоар, преса или маша. Разбира се, крем-спреят трябва да бъде подходящ за боядисана коса, какъвто е  CONCENTRÉ DE BEAUTÉ на Phyto.

Редовни посещения при фризьор

Ако искаш косата ти да бъде красива и здрава, редовното подстригване на връхчетата е задължително. Постарай се да посещаваш фризьора си веднъж на всеки 6 до 8 седмици, за да запазиш косата си красива.

Защити косата си от вредни влияния

Градското замърсяване, силните слънчеви лъчи, сешоарите и пресите вредят на косата. Ето защо спреят без отмиване е добър избор, когато искате да освежите и подсилите боядисаната коса. А най-хубавото е, че съществува спрей, който е специално пригоден за защита на боядисаната коса от серията Phyto Phytomillesime. 

Време е да дадем на боядисаните ни коси точно това, което заслужават - първокласна грижа, която възвръща блясъка, предпазва цвета и укрепва косъма. Грижата за боядисаната коса никога не е била по-лесна!