Вашият управител Меркурий ще бъде почти през целия месец в знака Овен, който отговаря за напредъка, както и за упоритостта в реализирането на истинските ви желания. За вас това е секторът на амбицията и приятелите, както и екипът - има вероятност да се върнете към хора, с които вече сте работили. Или ще е важно да преосмислите плановете си за бъдещето, сякаш за да реализирате мечтите си има задачи или хора, които си струва да проучите по-отблизо.

Като цяло ретро Меркурий определя характеристиките на месеца за вас - той ще бъде малко потиснат, по-малко активен, но за обмислена и ползотворна работа понякога е важно малко да успокоите пламъка си и да погледнете много неща от различен ъгъл. Важна тема за вас ще бъде групата от съмишленици, която сформирате около себе си. За много Близнаци важна дата ще бъде съвпадът на Меркурий и Слънцето на 10-11 април, защото ще участвате във важен разговор с някой от вашите роднини или, ако смятате Слънцето за авторитетна личност, тогава това може да е диалог с вашия баща, шеф или държавен служител.

Началото на април ще донесе възможност за допълнителни приходи, въпреки че всичко ще зависи от личната инициатива. Ако професионализмът е на висота, това не е причина да спрете. Според хороскопа за Близнаци инвестициите във вашия бизнес бързо ще се изплатят. Можете да организирате ръчен бизнес, да се занимавате с уроци или да работите на свободна практика - основната работа няма да пострада. Тъй като за Близнаците са характерни непостоянството и нетърпението, под влиянието на Венера в Овен тези качества само ще се засилят. Намирайки се в състояние на смелост, е трудно да се предвиди развитието на събитията, което застрашава бъдещето. Ако не можете да се съвземете, заниманията с йога ще ви помогнат да намерите вътрешна хармония и да насочите енергията в продуктивен канал.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април Марс и Сатурн в съвпад във вашия сектор на вашите шефове и цели в живота може да донесе съдбоносно събитие в кариерата ви. Възможно е да преживеете трансформация по отношение на професионалното си развитие, регалии и задачи, които си поставяте. Например, може да се появи нова област на отговорност или някой може да повлияе на промяна във вашата позиция.

Това е важен момент, тъй като Марс е сила, а Сатурн е статус и сила, които заедно формират мощна енергия на пренастройване във вашата кариера.
В средата на месеца деловият живот ще кипи, ще е възможно да постигнете значителен успех. Предложения, които преди не са предизвиквали голям интерес, ще срещнат ентусиазирано одобрение от ръководството. Според общия хороскоп за Близнаци през април 2024 г. кариерата ще се устреми нагоре. Няма съмнение, че желаната позиция е почти в джоба ви, остават някои формалности. Успехът на начинанията гарантира позицията на Меркурий в Овен, когато амбицията направлява действията. Близнаците ще изгубят присъщата им лекомисленост и ще започнат да действат доста сурово. Не на всички ще се харесат подобни промени в поведението, вероятни са конфликти. Фанатичното преследване на целите обаче ще доведе до триумф, а победителите не се съдят.

Стелиум в Телец 21-23 април

Едно от основните събития ще бъде съвпадът на Юпитер, Уран и Бялата луна в Телец, който ще се случи във вашия сектор на тайните и миналото. Обикновено такова събитие има енергията на „Бик в китайски магазин” - истината излиза на повърхността, а когато става въпрос за съвпад в съзвездието Телец, въпросът може да е за пари, недвижими имоти, лични ресурси. Уран във вашата карта управлява зоната на напредък, а Юпитер отговаря за вашите взаимоотношения и партньорства, което показва внезапно ново сътрудничество (например в чужбина) или ще имате партньор. Освен това за някои Близнаци събитието може да доведе до внезапен край на съюза.

Пълнолуние в Скорпион 23 април

Месецът завършва с воднисто и емоционално Пълнолуние в Скорпион: ин енергията на събитието ще донесе тревоги по въпросите на вашето здраве и работа. Възможно е да прекратите трудовото си правоотношение или в екипа ви да се случи събитие, което да повлияе на промени в живота ви. Например вашият мениджър ще се промени.

За много Близнаци Пълнолунието в Скорпион е причина да обърнат внимание на здравето си, тъй като водната стихия често крие някои факти, но на Пълнолунието всичко напротив става ясно в пълен изглед.
Последните дни на април ще се запомнят с оживлението и суетата. Ще изглежда, че всичко има начало и край, но има нещо постоянно - ежедневната рутина. Според хороскопа за април за Близнаците интересите на близките са на първо място. Неочакваните гости, роднините ще приемат в тесен кръг, изпълвайки ви до самия предел с инструкции и молби. Периодът на Марс в Риби ще донесе прозрение: животът е мимолетен, няма време за глупости. Въпреки че Близнаците са по-скоро лекомислени личности, те са способни да се заемат със сериозни проблеми. Сега трябва да се съсредоточим върху най-съществения от тях, а именно здравето. За укрепване на имунната система е полезно да се пият витамини и да се провеждат закалителни процедури.