Вашият управител Марс ще се движи през целия месец през знака Риби, който отговаря за тайните, мистиката, несъзнаваното и миналото. В допълнение към факта, че Марс е планетата на Овен, той е и дезинтегратор (предавател) на енергията на Възела на бъдещата карма. Това означава, че много от реалностите на вашето бъдеще ще се извършват тайно, сякаш зад параван - ще изглежда, че сте свършили огромно количество работа, но това ще остане невидимо за другите.

За много Овни ключовата дата може да бъде 1 април, когато средата между затъмненията ще се проведе във вашия знак. И ще се почувствате сякаш сте се озовали на разклонение на съдбата. Може би все още не сте успели да напуснете някои отношения, но пред вас се очертават нови възможности и пътища. Освен това точно в този ден Меркурий ще спре във вашия знак – определен момент, в който осъзнавате, че ще трябва да преразгледате плановете си за бъдещето, но все още не е ясно как.
Вероятно по време на Затъмнението и Новолунието в Овен на 8 април ще започнете нещо от нулата, но тъй като собственикът на Затъмнението Марс ще бъде във вашия сектор на тайните, ще направите това начало далеч от любопитни очи или ... ще бъде свързано с преместване в чужбина.

Победното настроение през първите дни на април свидетелства за духовно благополучие. Ще дойде разбирането, че проблемите са дребни, времето ни на земята е кратко, затова трябва да бързате да живеете. Хороскопът на Овена ви съветва да преразгледате навиците си и да се откажете от всичко излишно, което ви дърпа назад. Можете да си намерите ново занимание, което ще ви вдъхнови и ще изпълни живота ви със смисъл. Тъй като Овенът не търси лесни пътища, може да се забърка в неприятности. Желанието за риск и безразсъдно поведение под влиянието на Венера в Овен само ще се засилва, което вдъхва известна тревога. Препоръчително е да намалите естествената си активност, като за тази цел могат да се препоръчат медитативни практики. Вътрешният мир е важен компонент на успеха.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно събитие за месеца ще бъде 10-11 април от гледна точка на конкретизиране на живота ви и неговите цели. Именно през тези дни Сатурн ще се свърже с Марс и като управител на вашия сектор на кариера и цели, ще ви принуди ясно да очертаете посоката на живота си за следващите две години. Тоест, ако вие сами не изберете целта си, тогава условният Сатурн под формата на съпруг, шеф, баща или държава ще ви даде задача за близко бъдеще.

Но е важно да разберете, че съвпадът на Сатурн и Марс е в сектора на тайните, миналото и това, което е време да пуснете. И тъй като самото събитие ще бъде в знака на Риби, ще трябва да се занимавате до голяма степен с проблемите на емоционалния дълг и чувствата. Може да се наложи да видите нещата такива, каквито са, да ги признаете и да ги пуснете. Пътните приключения ще превърнат средата на месеца в незабравимо време. Ще има много интересни събития и всички те са свързани с пътя. Общият хороскоп на Овен за април 2024 г. предвижда драматични промени, няма нужда да се съпротивлявате на неизбежното. Когато става въпрос за кариера, едно делово пътуване ще ви бъде от полза, а ако става въпрос за любов, едно романтично пътуване. За упоритите Овни препятствията са причина да действат с отмъщение. Упоритостта, съчетана със способността за логическо мислене, дарена от Меркурий в Овен, ще даде блестящи резултати. Интелектуалната дейност ще бъде най-ефективна. Непрекъснато усъвършенствайки знанията си и разширявайки кръга на деловото общуване, ще е възможно да откриете нови точки на растеж.

Стелиум в Телец 21-23 април

Едно от основните събития ще бъде съвпадът на Юпитер, Уран и Бялата луна в Телец, който ще се проведе във вашия сектор на финансите и самочувствието. Тъй като Юпитер управлява вашата експанзия и късмет, а Уран управлява вашите приятели и общности, можете да влезете в нови кръгове от хора и да направите мощен финансов скок през тях.
Например, ще имате нов проект на работа и следователно ще дойде нов и мощен финансов поток. Благодарение на това вашето самочувствие също може да се повиши и ще разберете, че преди това не сте се оценявали толкова добре, колкото трябва.

Пълнолуние в Скорпион 23 април

Краят на месеца ще внесе яснота по отношение на емоциите, както и на лични кризисни и финансови теми – Пълнолунието в Скорпион ще бъде доста емоционално, изпълнено с чувства и преживявания поради тригона към знака Риби, където Сатурн, Ще бъдат разположени Марс и Нептун.
Тъй като Пълнолунието се случва във вашия сектор на финансите и кризите, от една страна, то ясно ще разкрие задачите, свързани със съвместните пари с партньор (например можете да затворите заем или ипотека или да преразгледате цялостната организация на парите в двойка), а от друга страна ще ви каже, че е време да промените нещо фундаментално в живота си.

Във финансово отношение краят на април ще бъде спокоен. Въпреки че за някои редовността носи скука, но във всичко, което се отнася до парите, предвидимостта е само със знак плюс. Априлският хороскоп за Овен предвижда стабилни доходи, както и непланирани постъпления под формата на бонус или подарък. Не е нужно да се притеснявате за разходите. Тъй като Марс в Риби неутрализира негативността, ситуацията ще се обърне към по-добро. Което не освобождава Овните от задължението да следят реакциите си. Постоянното напрежение и скритата агресивност могат да доведат до развитие на заболявания на костите, ставите и мускулите. Необходимо е редовно да се правят лечебни упражнения, както и да ходите повече боси, за да се свържете със Земята.