Едно проучване установява, че най-предпочитанaтa комбинация от мъжете е брюнетка със сини очи. Това обаче е различно за всеки и косата може да каже много за личността ви, особено в очите на мъжете. Изненадващо, някои от тях може дори първо да погледнат нея, когато решат да ви поканят на среща.

Разбрахме какъв цвят на косата харесват мъжете най-много и искаме да споделим причините с вас.

1. Мъжете виждат блондинките като авантюристични

Не са много мъжете, които харесват блондинките, обратно на това, което бихме си помислили. Това е най-вече защото смятат, че им се струва неестествено, освен когато това е естественият цвят на косата, който е много рядък (само 2% от населението на света). Жените с руса коса са авантюристи. Много различни черти могат да бъдат скрити зад цвета на косата им.

• „Светло боядисана коса обикновено добавя повече светлина към останалата част на лицето, особено на естествена слънчева светлина. Мъжете все пак възприемат нещата визуално."

• „Изглеждат ми по-лесни за разговор. Не знам защо, но естествено мога да се разбирам с русокоси дами със сини очи, отколкото с кестеняви с кафяви очи."

• „Предполагам, защото поп звездите са руси и 99% от тях са хубави!“

• "Тъй като в по-голямата част от света има много по-малко блондинки, мъжете ги намират за по-привлекателни."

2. Жените с кестенява коса се възприемат като директни

Дамите с кестеняви коси и други кафяви нюанси са едни от най-предпочитаните цветове на косата за мъжете. Брюнетките може да привличат вниманието им, защото създават впечатлението, че не се страхуват да кажат мнението си, честни и правдиви са, но изглеждат и с много естествен цвят.

• „Канил съм много брюнетки на среща. Не съм сигурен защо, но може би защото имат същия цвят на косата като мен?"

• „Бил съм и бих излизал с жени с всякакъв цвят на косата, но предпочитам брюнетки, защото обичам по-тъмните цветове - колкото по-тъмно, толкова по-добре."

• „Може би това е така, защото майка ми е брюнетка, така че мисля, че надеждната жена е брюнетка.“

3. Мъжете мислят, че червенокосите са диви

Въпреки че червената коса може да не е толкова привлекателна за жените, мъжете обичат да виждат дами с такава и тен на кожата, който идеално се съчетава с нея. Естествената червена коса е най-рядката от всички и обикновено тези, които боядисват косата си в червено, също се показват като диви, дружелюбни и изразителни.

• „Обичам червенокосите, нямам идея защо, но майка ми каза, че това е така, защото първата ми детегледачка, когато съм бил на 2, имала червена коса.“

• „Червенокоси. Особено когато е светло/яркочервено и начинът, по който слънцето кара косата да свети. О, БОЖЕ МОЙ."

• „Повечето червенокоси, които познавам, са много дръзки.“

4. Жените с черна коса са отворени към нови идеи

Някои мъже смятат жените с черна коса за най-привлекателни. Технически, черното е отсъствието на всички цветове, което понякога кара дамите да изглеждат „извън кутията“, отворени за нови неща и способни да виждат отвъд това, което виждат другите хора.

• „Аз съм рус и синеок и най-вече ме привличат момичета с тъмна коса. В Германия има поговорка: „Противоположностите се привличат“. Е, вярно е, поне за мен."

• „Обичам толкова тъмносиньо, което смятам за черно, докато слънчевата светлина не заблести върху косата.“

• „Много ми харесва как изглежда черната коса на бледа кожа.“

Боядисвате ли косата си? Защо? Какъв цвят предпочитате? Важен ли е той при избора на партньор?