Дебели дрехи, топли напитки, красиви пейзажи и уютни вечери у дома. Новият сезон ни предлага много нови емоции, които нямаме търпение да изживеем. 

Есента е прекрасен сезон, но точно това е времето от годината, когато все повече започваме да обръщаме внимание не толкова на температурите навън, но най-вече на въздуха около нас. Есенно-зимният период крие много рискове за здравето. Не, не става дума за студеното време и поледиците по тротоарите, а за сухия въздух, който дишаме не само навън, но и у дома.

През последните няколко години се появиха редица изследвания, които сочат, че България е с най-мръсен въздух в цяла Европа. Разбира се, няма как да променим ситуацията навън, но можем да си гарантираме, че поне у дома дишаме чист въздух, който спомага за по-доброто ни здравословно състояние. Да, това е лесно постижимо с пречиствател на въздух.

Представете си следния сценарий – прибирате се у дома след цял ден, прекаран навън в града. Това е моментът, когато копнеете за спокойствие, тишина, уют, както и за неповторимото усещане да се отпуснете в чиста среда. Но това, което усещате е, че парното или климатикът до такава степен за изсушили въздуха в дома ви, че ви е трудно да дишате. Добрата новина е, че този често срещан проблем има решение и той се нарича овлажнител за въздух.

Каква е основната роля на овлажнителя за въздух?

Овлажнителят регулира влажността във въздуха в стаята, елиминирайки сухотата, причинена от различните уреди за отопление.

Овлажнителят за въздух трябва да бъде напълнен с преварена вода, която след това разпръсква фини капчици. Важно е да уточним, че капчиците са хладни, което означава, че няма опасност за вас ни децата ви, дори и да се доближите до овлажнителя.

Подходящ ли е овлажнителят за въздух за детската стая?

Да, овлажнителят е напълно безопасен за малките ни съкровища и се грижи въздухът в стаята им да бъде с подходяща влажност, което благоприятства за по-добро дишане.

Защо влажността на въздуха е толкова важна?

Зимният сезон се характеризира най-вече с мръсен и сух въздух, който оказва влияние върху здравето ни. Различните видове отоплителни уреди, които ползваме у дома, изсушават допълнително въздуха, което може да доведе до запушване на носа, изсушаване на гърлото, кашлица и респираторни проблеми.

Всички сме запознати с народните методи за овлажняване на въздуха – мокра кърпа или метална купичка върху парното, но истината е, че тези методи са неефективни. Фината струя, която разпръсква овлажнителят за въздух набавя необходимата влажност, без тя да бъде прекалена.

Безспорен е фактът, че овлажнителите за въздух са необходимост за всеки дом, особено през зимните месеци, но също така сме сигурни, че основните ви притеснения са свързани с тяхната цена. Истината е, че покупката на овлажнител за въздух няма да отрази негативно на семейния бюджет. Онлайн магазин Bodycare е мястото, където ще откриете различни модели овлажнители и пречистватели за въздух.

Любопитното при предложенията от Bodycare е, че може да поглезите най-малките с овлажнител за въздух, който изглежда като световноизвестното котенце "Hello Kitty"; парно локомотивче "Trainy" и дори сладка звездичка "Moony", която не само овлажнява въздуха, но и служи прекрасно за нощна светлина в стаята на малчуганите. 

Разбира се, имате възможност да избирате от модели с неутрална визия, които ще подхождат с интериора в дома ви, като например овлажнител за въздух NotusNew Vapolux и Zephyr.

Да, въздухът, който дишаме у дома е от огромно значение и Bodycare ни дават възможност да се наслаждаваме на уюта вкъщи, дишайки свободно.