Когато някой ни говори за най-богатата и успешна двойка, често се сещаме за Бионсе и Джей Зи, за Кание Уест и Ким Кардашиян и дори за Жизел Бюндхен и Том Брейди.

Но се оказва, че сме в сериозна грешка. Нито една от тези изключително успешни и популярни двойки не се доближава по богатство до това на актрисата Салма Хайек и съпругът ѝ Франсоа-Анри Пино.

И на въпреки на всички предположения, двамата не само са много богати, но и много влюбени.

Кой е Франсоа-Анри Пино?

Пино е френски бизнесмен, син на още по-богатия бизнесмен Франсоа Пино. Франсоа-Анри Пино поема поста на баща си като главен изпълнителен директор на PPR (Pinault-Printemps-Redoute) през 2005 година и я преименува на Kering Group. След това започва да насочва марката към по-луксозни стоки.

Може да не сте чували за фирмата, но сте чували за марките, които притежава: Balenciaga, Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen и много други. Това е само част от бизнеса на господин Пино.

Къде се запознават?

Двамата се запознават през 2006 година чрез общи приятели. Това е почти цялата информация относно тяхната среща, известна на широката общественост.

Хайек държи цялата история в тайна. Актрисата дори споделя в интервю, че срещата им е толкова романтична и невероятна, но е нейна и не иска да я превръща в публично достояние.

Едно от малкото неща, които актрисата разказва е, че ѝ е отнело доста време, преди да се убеди, че Франсоа е мъжът за нея, тъй като били изключително различни.

"Той е най-добрият съпруг на света. Пред него мога да бъда себе си, без да се притеснявам, че ще бъда критикувана", споделя звездата от "Десперадо".

Защо съществуват критиките?

За пари, разбира се. Франсоа притежава десетки милиарди, а самата актриса има над 100 млн. долара в банковата си сметка. Тя притежава частен бизнес с козметика и органични сокове, но обществото не спира да се съмнява, че за Салма това е брак по сметка.

"Много хора са шокирани, че се омъжих за Франсоа, а някои дори са възмутени. Но това е друг начин за проява на расизъм. Те не могат да повярват, че една мексиканка е успяла в живота и не чисти нечий дом", разказва актрисата. 

Двойката приветства сладката си дъщеричка Валентина Пино през 2007 година и се жени през 2009 година.