Понякога бракът може да е досаден, защото той е направил нещо за пореден път, с което е трябвало да свикнеш, но днес просто не можеш. Понякога бракът е да се чудиш дали хората се развеждат, защото единият не е сложил капачката на пастата за зъби.

Често малките нещо могат да ни раздразнят. Например, звуците, докато се храни, поредицата му от кихане или увеличаването на звука на телевизора.

Тези и много други малки неща не бива да се превръщат в огромни проблеми, но се случва и да ни изнервят до такава степен, че да избухнем.

Понякога ще си мълчите на вечеря, което за вас може би ще е странно. Тази тишина не е неудобна, а напротив - тя е красива и комфортна. Мислила си как това няма да се случи на вас, но ето, че е така.

Бракът е да научиш, че 69% от проблемите нямат решение и не трябва да промениш другия.

„Да разрешиш такъв проблеми или да промениш партньора си е сякаш блъскаш главата си в стената. Невъзможно е. Тези проблеми са нормални за една връзка. Може би единият е маниак на тема чистота, а другият обича да е разхвърляно. Няма смисъл да се опитваш да търсиш решение на тези различия. Вие ще се напаснете сами.“ Зак Бритъл

Той казва, че трябва да научиш разликата между проблемите, с които можем да се справим, и тези, с които не можем. Нужен е непрекъснат диалог на тези определени теми, за да видите и гледната точка на половинката си.

Бракът е редица от компромиси. Той е свързан с това да осъзнаеш, че лошите неща не са само финансови проблеми или болести, а и как може да ти е скучно и да търсиш още и още.

И тук се намесва любовта. Тя ни напомня, че партньорът ни е този, който търсим в лошите и добри моменти. Тя ни напомня, че той няма да ни критикува и ще ни приема с недостатъците си, как може би съпругът ти не е идеален с подаръците, но поне се старае и се сеща, че имаш нужда от тях, дори и от един малък букет цветя, защото ги обичаш.

Любовта ти напомня, че той винаги ще е до теб и ще остави всичко, за да е с теб. Ти винаги можеш да разчиташ на него. Тя ни показва как и най-обикновените неща могат да не са такива. Тя е опора, сигурност и щастие, радостни моменти и приключения.

Любовта ти напомня, че най-хубавите дни са пред теб и Той е този, с когото трябва да ги прекараш.

Бракът не е дестинация, а неща, над които трябва да работиш постоянно. Винаги ще има трудности и премеждия.

Не вярвам, че бракът е труден. Вярвам, че той трябва да е лесен, но знам, че и не е само усмивки и сърца. В брака, както и в живота, винаги има предизвикателства, трудности и сълзи, а ние винаги искаме да дадем най-доброто от себе си.

Тайната за щастлив брак, както и живот, е проста - любов и прошка, търпение и грация. Най-важното е да се смеете, обичате, прощавате, а всичко останало ще се нареди.