Звездите от хитовия мюзикъл „Брилянтин“ – Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон, планират да се завърнат като Дани и Санди за 40-ата годишнина на лентата.

68-годишната Оливия призна, че двамата обсъждат идеи за паметното завръщане, но засега не знаят какъв ще е форматът на проекта. „Не мога да повярвам, че „Брилянтин“ празнува своята 40-ата годишнина! Времето лети толкова бързо. Наистина съм развълнувана, казва Оливия. Засега мислим идеи за събирането.“

Актрисата споделя, че много пъти си е мислела да се пенсионира през последните 20 години, но тогава някой ѝ предлага нов проект и тя просто не може да устои: „Тъкмо когато си мисля да се пенсионирам, някой идва и ми казва „Какво ще кажеш за този проект?“ и аз си мисля „Звучи много интересно!“ и се съгласявам, въпреки че никога не съм си представяла да участвам в такива проекти.“ Актрисата казва, че нейният основен източник на сила е семейството ѝ и е истинска късметлийка, че се е омъжила за такъв прекрасен човек.

Новините за събирането ще зарадват милионите фенове на класиката от 1978 г., чийто саундтрак е един от най-продаваните музикални албуми в историята. Филмът е създаден с бюджет от 5 млн. долара, но успява да спечели цели 400 млн. и превръща двамата актьори в истински звезди.

А ето какво правят и някои от другите популярни актьори от филма:

Дани Зуко

Дани, разбира се, беше изигран от Джон Траволта. 63-годишният актьор има изключително успешна кариер и не смята скоро да се пенсионира. Последната му значима роля беше в „Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън“, за която получи номинации за наградите „Еми“ и „Златен глобус“.

Бети Рицо

Лидерката на клуба на „Розовите дами“ беше изиграна от Стокард Чанинг, която е носителка на награда „Еми“ за ролята си в сериала „Западното крило“ и е номинирана за „Оскар“ за ролята си в „Шест степени на разделение“ (1993). Може да се каже, че тя е най-успешната актриса от „Брилянтин“, а кариерата ѝ е много успешна и е донесла десетки номинации и престижни награди. Сега актрисата е на 73 г., не спира да работи по различни проекти и редовно участва в спектакли на Бродуей.

Кеники

Джеф Конъуей изигра момчето, което се влюби в Бети Рицо. За съжаление, актьорът се предаде пред наркотичната зависимост, няколко пъти е бил в рехабилитационни клиники и почина на 60-годишна възраст през 2011 г.

Френчи

Фризьорката Френчи беше изиграна от Диди Кон, която участва и в не особено успешното продължение на „Брилянтин“ от 1982 г. В момента Кон е на 65 години и е участвала в сериали като „Закон и ред: Специални разследвания“ и Transparent.