За красотата в различните й аспекти и проявления, за възможностите сам да управляваш времето и финансите си, и за силата да променяш света, ще ви разкажат 4 успешни личности, представители на Avon. За тях успехът е не само израз на добре свършена работа, но и на удовлетворението да помагаш на останалите да се чувстват добре.

Днес ще ви срещнем с Тони:

Тони Тотев е представител на Avon от 2012 г. Той умело съчетава работата си към козметичната компания с останалите си роли на фитнес инструктор и преводач. Следва компютърна графика и анимация, като в свободното си време се занимава с видеообработка. Прегръща смело всяка възможност пред себе си и винаги търси нови хоризонти за развитие.

1. Инвестирайте в себе си!

Търсете възможности да надграждате знанията и уменията си. Дори да смятате, че знаете нещо, потърсете повече информация за новостите и надградите знанията си. Като представител на Avon имам възможност непрекъснато да научавам нови неща, да подобрявам бизнес, социалните и комуникационните си умения и така да бъда все по-добър във всяко нещо, с което се занимавам.

2. Работете така, сякаш сами сте си шефове!

Хората често са недоволни от това, което трябва да направят като част от служебните си задължения. Ако приемате работа си, като свой бизнес, нещо, което правите за себе си, ще видите, че резултатите ще са много добри. Когато станах представител на Avon, имах възможността сам да определям програмата си, кога и колко да работя. Много ми харесва това, че компанията дава свобода да управлявам сам времето и приоритетите си. Важното е да постигам целите си и аз го правя така, както е най-удобно за мен и резултатите говорят сами за себе си.

3. Бъдете лицето на продуктите си/демонстрирайте чрез себе си!

Винаги обръщайте внимание на външния си вид – трябва да сте на ниво. Повечето хора съдят повече по това как изглеждате, отколкото по всичко, което ще им кажете. Често клиентите ми питат дали съм използвал продуктите, които им препоръчвам. За дамските продукти не мога да дам лична гаранция, но като цяло се стремя да имам собствени впечатления от всеки продукт, който препоръчвам. За това много ми помага и широкия кръг от приятели, на които препоръчвам продуктите. Когато те ги ползват, ми дават най-добрата и достоверна обратна връзка, която ми помага да съм уверен пред останалите си клиенти. Също така се доверявам на гаранцията на една 130-годишна история, която Компанията за жени вече има.

4. Общувайте лице в лице!

Личният контакт е най-важен за изграждане на връзка и доверие. Нищо не може да замени общуването. Изграждането на социален кръг, разширяването на познанствата помага много да трупате опит и да ставате по-добри в това, което правите. Контактът е важен за този, които купува, но и за този, който продава. Никога не си позволявам да пренебрегна или премина набързо през нито една среща, която имам с клиент. Често се е случвало да получа ценен съвет и след това да го приложа и резултатът да е много добър. С Avon имам вече много широк кръг от познати, че дори открих и създадох нови приятелства.

5. Обърнете гръб на предразсъдъците!

Предразсъдъците са тези, които могат да ни спрат да направим нещо значимо. Винаги давайте най-доброто от себе си и правете, това, което чувствате, че трябва да стане. Не се отказвайте от нещо, в което вярвате, само защото не е правено до сега от хора като вас. Много мои познати се учудват, като разберат, че аз съм представител, но за мен в това няма нищо странно. Компанията ми дава достатъчно възможности за развитие, получавам доста нови знания, мотивира ме, така че аз се чувствам съвсем на мястото си.

Виж останалите материали в рубриката