Тази година беше напълно съсипваща за теб. В момента идеята за ново началото не значи нищо за теб. Обещанията за щастлива година са направо илюзорни.

Уморена си и нямаш тъпрение тази година най-накрая да приключи. И все пак нямаш надежда за 2018 поради много причини. Страхуваш се, че ще попадаш в една и съща болезнена история, която си безсилна да промениш. Станала си песимистка и не смяташ че заслужаваш любовта и щастието, които все още търсиш. Станала си цинична и вярваш, че не може да ти се случат добри неща, защото си убедена, че тези, които ти се случват са краткотрайни, нестабилни и в крайна сметка – болезнени.

Но това не значи, че винаги трябва да е така.

Можеш да позволиш на 2018 да бъде катализатор за промяна. Промяната, която радикално ще трансформира живота ти и ще ти даде това, за което отдавна жадуваш.

Кажи си, че една нова година означава възможност да започнеш от начало. На чисто. Приеми я като празно платно, на което можеш да твориш колкото и както искаш, вместо да мислиш, че бъдещето е предопределено и нищо не може да го промени. Принуди себе си да бъдеш смела и да направиш първата крачка, вместо да чакаш перфектното време и мястото, защото ако ти не си помогнеш – те никога няма да дойдат.

Защото съвършенството не съществува. Трябва сама да създаваш възможности. Понякога това може да означава да поемеш риск, преди да си готова. Понякога не трябва да чакаш, а просто да го направиш. Трябва да скочиш, въпреки страха, защото вярваш в това, което правиш.

Трябва да приемеш, че Новата година идва с предизвикателства за теб.

Ще има моменти на успех и моменти, които ще се опитват да те пречупят. Ще има сълзи на неудовлетвореност и моменти, в които ще си на ръба да се откажеш. Ще има толкова ужасяващи промени, че ще замръзваш от страх и изненада. Ще има разочарование и неизбежни загуби, които ще те накарат да се гърчиш от болка.

Но нека има повече победи, отколкото загуби. Повече връзки да се изграждат, отколкото да се разрушават. Повече любов, която да даваш и получаваш, отколкото враждебност и болка. Повече изцеление и изкупление, отколкото възмущение и горчивина. Повече яснота и спокойствие, отколкото тревожност и тъга.

Нека 2018 бъде годината, в която ще започнеш промяната, която ти е толкова необходима.

Не можеш да контролираш какво се случва, но определено можеш да избереш как да реагираш. Когато се сблъскаш с трудно решение и тежка истина, дръж брадичката си високо и погледни проблема в очите, вместо да бягаш. Когато си изправена пред раздяла и разочароващо поражение, използвай надеждата и вярата, за да им противодействаш и да станеш по-силна от преди. Когато се сблъскаш с възможността, недей да оставаш в зоната си на комфорт, а тръгни по рискования и непознат път, знаейки, че изпълняваш твоята мечта и живееш без да съжаляваш за решенията си.

Нека 2018 бъде годината, която ще те изненадва. Давай си възможности и няма да се разочароваш. Дай цялата си любов, която имаш и животът ще те възнагради със същата емоция. Бъди свободна и се научи да обичаш човека, който в крайна сметка си.