Тази пролет денимът дефилира почти на всеки моден подиум по света. Разбира се, във всеки сезон дънковата тъкан се превръща в напълно нови, понякога необичайни и често много авангардни модели. Как да бъдете в крак с тенденциите на денима през този сезон? Dama.bg ще ти помогне с избора.

Денимът е вечен! Дънките винаги са популярни и предпочитани от хора от различни възрасти. Но въпреки своята популярност, те също имат своите пикове и спадове.

Дънкови рокли

През новия сезон много се харесват романтичните рокли от тънък деним с класически шевове. Първото и най-важното - те са също толкова удобни, колкото и всички наши любими дънки: обличаш и тръгваш. Второ - това е чист памук, през пролетта е най-добрата материя, която можете да носите, без наелектризиране, прилепване и други проблеми на смесените зимни тъкани. И трето - изглеждат свежо и актуално след дебелите пуловери.

Класически сини дънки

Дънките с огромни съдрани дупки на коленете продължават победоносното си шествие из целия свят. И, разбира се, по-приятно е да блестиш с голи колене при +15 ºС, отколкото при -20º С. Струва ни се, че по-предпочитани са класическите тъмни дънки.

Те лесно се комбинират с дрехи от всякакъв стил. Можете лесно да съчетаете тези модели с всичко, което виси в гардероба ви: сака, блузи, пуловери, тениски, потници.

Разбира се, многото дупки в дънките могат да бъдат доста успешно съчетани с класическа памучна блуза, защо не? Все пак „скъсаните” дънки предполагат по-внимателен подбор на комплектите.

Прав силует и разкроени дънки

Чудесно е, че правите дънки все още са актуални! Те стават още по-широки, но това означава и по-удобни. Дизайнерите се опитват вече няколко сезона да върнат модата на разкроените дънки. Подозираме, че през този сезон най-накрая ще успят да го направят. Разширени от коляното или от бедрото - изберете това, което е по-подходящо за вас и което отговаря на вашата фигура.

Други облекла от деним

Дънковите гащеризони често са украсени с парчета по-тъмен деним. Продължава бума на скъсените дънки – кой колкото може, но не се увличайте много – още не е толкова топло!

Разбира се, да не забравяме и дънковите якета! Този сезон е възможно да се преобразяват, както в доброто старо време с всичко, което имате под ръка: значки от по-малкия ви брат, стикери, ресни и дори мъниста от тайната кутийка на по-малката ви сестра.

Ура! Дънките, които обичаме толкова много, се завръщат!