Всяка седмица сме затрупани с куп задачи и рядко ни остава време, за да се посветим на една наистина хубава домашно приготвена вечеря. Но това в никакъв случай не означава, че не можем да открием рецепти, които са не само вкусни, но и са подходящи за делничните вечери.
Приготвянето на капрезе пържолки е задължително още за тази вечер.
Необходими продукти:
3 с.л. балсамов оцет
3 скилидки чесън (нарязани на ситно)
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
1 с.л. мащерка
1 с.л. риган
4 парчета филе миньон или 4 парчета говеждо филе
2 големи домата (нарязани на шайби)
сол
1 моцарела
пресен босилек
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина, мащерката и ригана.
Мариновайте месото за 20 минути със сместа. Включете предварително фурната на 200 градуса. Месото се пече и от двете страна - по около 4 минути на страна.
След това поставете моцарелата върху изпеченото месо, отгоре поставете доматите и върнете във фурната за около 2 минути. Накрая поръсете с босилек.
Време е да се насладите на вкусна и много лесна рецепта.