В тези студени и мрачни дни най-лесният начин за повдигане на настроението е да си хапнем нещо сладичко. Но кой е казал, че вкусната торта трябва задължително да бъде трудна за приготвяне?

Точно така, шоколадовата брауни торта се приготвя изключително бързо и ще задоволи желанието ви за сладко за дълго време.

Необходими продукти:

100 грама масло

175 грама пудра захар

75 грама кафява захар

125 грама шоколад (тъмен или млечен)

1 с.л. карамелизирана захар

2 яйца

1 с.л. екстракт от ванилия

100 грама брашно

½ с.л. бакпулвер

2 с.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на вентилатор на 180 градуса.

Намажете с мазнина форма за торта.

Смесете маслото, пудра захарта, кафявата захар, шоколада и карамелизираната захар в голяма тенджера на слаб огън и бъркайте до постигането на гладка смес. След това свалете тенджерата от котлона.

Разбъркайте двете яйца в купа. Добавете яйцата, екстракта от ванилия, брашното, бакпулвера и какаото на прах към шоколадовата смес и разбъркайте добре. 

Изсипете сместа във формата за торта и я поставете във фурната. Печете около 25-30 минути. 

След това извадете шоколадовата брауни торта от фурната и я оставете да се охлади около 30 минути и след това сервирайте.

А сега просто се насладете на шоколадовото изкушение.