Протеиновите шейкове са идеални за постигане на добри резултати във фитнеса и за трайно вталяване. Независимо дали искаш повече мускулна маса, по-малко паласки или стегнато дупе, те ще ти помогнат.

5-дневната диета с протеинов шейк може да се изпълни в два варианта - замествате едно или повече хранения с протеинов шейк и спирате диетата след 5 дни или съчетавате здравословното си хранене с протеинов шейк за неопределено време до достигане на целта.

Някои протеинови шейкове са много по-здравословни от останалите. Има шейкове, богати на витамини и минерали, но пък пълни със захар. Опитайте да започнете с база от обезмаслено мляко, обезмаслено кисело мляко или протеин на прах и добавете вода, натрошен лед, пресни или замразени плодове, неподсладено какао на прах, ленено масло, масла от ядки или пшеничен зародиш.

Предимства на диетата

Ако замествате едно хранене на ден с протеинов шейк, ще загубите повече килограми, отколкото ако спазвате обикновена нискокалорична диета. Приемът на протеини ще ви помогне да не чувствате глад. В краткосрочен план високо протеиновите диети намаляват глада и усвояването на храната. 

Препоръки

Отказвайки се от всички нормални храни в полза на протеиновите шейкове, вие се излагате на риск от развитие на хранителни дефицити. Ето защо диетата не бива да изключва истинската храна - месо, риба, яйца, зеленчуци, плодове. Препоръчителната дневна доза на протеини е 175 грама. Ако нахвърлите това количество, сте изложени в по-голяма степен на риска от развитие на чернодробни и бъбречни проблеми, сърдечни заболявания, рак или дивертикулит.

Бъдете умерени във всяко едно отношение и само за 5 дни ще постигнете целта си.