Единственото, от което имат нужда, за да се чувстват добре, е половинката им и усещане за уют. Ако наоколо е шумно и се налага да прекарат ваканцията си твърде активно, изобщо няма да се усещат отпочинали след това. Идиличната картина, която звездите показват за тях, се състои от голямо спокойствие и малка вила на брега на някое живописно езеро. Водата носи душевен мир на вашата водна зодия.

Представителите на зодия Рак са нежни, романтични и много чувствителни, затова шансът да се приберат от почивката с разбито сърце при тях е много голям. Раците не са склонни да споделят леглото си с някого само за да разнообразят сексуалния си живот. Истинската им сексуалност и еротичност се разкриват само пред човека, когото обичат истински.

Раците гледат на другите хора през собствената си призма и очакват от партньорите си също толкова сериозно отношение към новата любовна връзка, колкото сериозно е и тяхното такова. Раците се влюбват за секунди и “до уши”. Още на втория ден, след като са се запознали с новия си кавалер, те са сигурни, че: а) той е мъжът на мечтите им; и б) са готови да прекарат остатъка от живота си с него. Подобен подход към любовния живот може да им създаде доста проблеми. Раците често стават лесна плячка за курортните женкари, готови да се възползват от природната им влюбчивост и чувствителност. По-добре е Раците е да не се влюбват по време на отпуската или поне да не си правят никакви планове за бъдещето с евентуалния “мъж на мечтите им”.