Тръгнало с рогата напред, вироглавото "козле" ще иска да бъде водач на групата в екстремно пътешествие. Оставете го да изпълни желанието си, в противен случай можете да му съсипете цялото прекарване. Козирозите са видимо увлечени по старата история, така че известните чудеса от миналото, като пирамидите в Египет (а и останалите видове пирамиди) ще им бъдат особено интересни. И никакви климатични условия няма да намалят ентусиазма им!

Прагматичните Козирози ще изберат най-подходящата почивка за себе си и семейството си. Те не обичат да пътуват сами, а и нямат против да се грижат за мрънкащо дете или недоволна половинка. Те разграничават ясно голямата любов и леките летни забежки със сексуална насоченост. Може би на някои това им се струва крайно неромантично.

Козирозите обаче рядко се прибират вкъщи с разбити сърца и никога не преживяват тежки любовни разочарования по половин година. От друга страна някои хора буквално се плашат от категоричното излъчване на Козирога и си мислят, че приятелството с него е труднопостижимо. Всъщност не е така и един разговор ще бъде достатъчен.