Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага иновативни решения за нуждите на всеки свой пациент

Екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ винаги се стреми да отговори на очакванията на своите пациенти не само по отношение на медицинската грижа, но и за качественото административно и информационно обслужване. За да имате още по-лесен достъп до нашите специалисти и да си записвате час с желаната лекота, стартирахме инструмент за разработка на чатботове, създаден от технологичния гигант Progress. Това позволява записване на час в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ чрез изкуствен интелект. Революционната система Darvin AI се прилага пилотно в името на удобството на пациентите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, стартира предлагането ѝ и на световния пазар.

Новата чатбот система за записване на преглед е интегрирана с популярната платформа за съобщения и VoIP технология Viber, както и с канала за съобщения на най-голямата социална мрежа в света – Facebook Messenger. Така болницата, която е пионер в репродуктивната и регенеративната медицина, акушерството и гинекологията, автоматизира процеса на записване на час за преглед при акушер-гинеколог и запис на тонове, с което утвърждава мястото си на лидер сред високотехнологичните лечебни заведения.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ получава на ден около 500 запитвания по телефон, имейл и в социалните мрежи, половината от които са за запазване на час или проверка на графика на лекарите. Внедряването на чатбот с изкуствен интелект е с цел да се оптимизира процесът и да се повиши удовлетвореността сред пациентите. За разлика от традиционните комуникационни канали, Viber и Facebook Messenger позволяват на голям брой хора едновременно конфиденциално да си записват час за преглед дори и в най-натоварените часове през деня, както и извън работно време. Сред големите плюсове, които отчита екипът на болницата, е и възможността час за акушер-гинеколог и репродуктивен специалист да бъде записан буквално навсякъде – единственото, което е необходимо, е компютър с връзка с интернет или смарт телефон, както и профил във Facebook или Viber.

След като потребителят се свърже с Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от секция „Публични канали“ във Viber, при изпращане на лично съобщение той получава отговор от чатбот, който го превежда бързо и лесно през процеса на записване на час. При необходимост от решение на по-сложни въпроси, пациентите имат възможността отново да се свържат с оператор. Във Facebook Messenger потребителят пише лично съобщение към официалната страница на болницата и получава отговор от чатбот. Той обработка заявките на естествен език и комуникацията е изключително лесна. Добрата интеграция с болничната система Joystick, разработена в партньорство с колегите от Smart Software Systems, гарантира коректното обслужване и записване на час.

Така записването на час в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ става ефективно и лесно по естествения начин, по който пациентите общуват с приятелите си в социалните мрежи.