Водещата на "На кафе" Гала днес навършва 50 години!

На 13 февруари една от най-успешните водещи у нас празнува своя юбилей.

За Гала миналата година бе всичко друго, но не и скучна. През пролетта тв водещата празнува абитуриентски бал на дъщеря си Мари. Лятната си почивка прекара с приятеля си Стефан в уязвимата на терористични атентати Анталия (Двойката непрекъснато споделяше снимки със заглавия "Сами в хотела", "Сами на плажа", а зад Гала се виждаше дълга редица от празни шезлонги.). През зимата пък водещата се сдоби с приза "Жена на годината" в категория "Телевизия", пише дир.бг.

Гала завършва педагогика и детска психология във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". За кратко работи като манекенка. Началото на телевизионната ѝ кариера е със сензацията в българския ефир – шоуто "Невада" по БНТ. Тя веднага се превръща в любимото "Момиче на късмета" на зрителите.

След това е водеща на няколко предавания: "Топмодел Зодиак" по БНТ, "Фамилия топ шоу" – по ТВ MSAT и в "Евроком" – "Мис Столверк".

На 9 октомври 2000 г. Гала започва работа в "Нова" като водеща на сутрешното предаване "На кафе". Шоуто се задържа на екран пет години. Последният му брой се излъчва в края на юли 2005 г. В началото на същата година Гала започва да води и още едно предаване – "Имаш поща", чийто първи сезон е до 2008 година. Вторият сезон приключва през 2012 г. През есента на 2007 година Гала е водеща и на риалити шоуто "Пълна промяна".

От 16 февруари 2009 г. предаването отново е в ефира. Излъчва се от понеделник до петък в 09:30.

Бившият съпруг на Гала е Константин Будев. От него тя има дъщеря Мари. В момента водещата живее с нея и дългогодишния си приятел Стефан.

Гала не спазва строг хранителен режим, но не яде тежки и мазни храни, защото просто не ги харесва. Пие фреш с удоволствие и не обича газирани напитки. Шоколадът също е тема табу. Леки храни, много течности и спорт от време на време са достатъчни, за да поддържа Гала перфектната си фигура.