Понякога животът ни подготвя изненади, които най-малко сме очаквали. Или поне така е станало при семейство Карлс, които днес се радват на четири еднояйчни близначки, а шансовете за това са... 1 на 64 милиона! Заслужаваше си да ви разкажем тяхната история.

Джули и Хосе се оженили през 2005 г., когато били на по 30 и няколко години. Те решили, че няма смисъл да чакат още и са готови да станат родители веднага след сватбата. Но година по-късно опитите не давали никакъв резултат. Медицинските тестове показали, че естественото зачеване е почти невъзможно, така Джули и Хосе решили, че може би трябва да опитат с инвитро.

И малко преди процедурата двамата разбрали, че Джули е бременна. Двамата били на седмото небе.

По време на първия преглед с ултразвук лекарят им казал, че очакват няколко бебета. Двамата се спогледали усмихнати и решили, че става дума за близнаци. Да, но близнаци умножени по 2. Бъдещите родители изобщо не предполагали, че някога ще имат четиризнаци.

Бременността на Джули не била лека и лекарите ги предупредили, че шансовете на бебетата да оцелеят и да са в добро физическо здраве е само 20%. Затова им предложили да махнат две от бебетата, за да могат другите две да имат по-големи шансове за оцеляване.

Но след допълнителни тестове лекарите разбрали, че ако навредят на едно от бебетата, това ще се отрази и на другите три, защото те си делели една плацента, така че Джули трябвало да роди и четирите. Бебетата се раждат в 29-ата седмица чрез спешно цезарово сечение. Всяко от момиченцата тежало по-малко от 1,3 кг, но след 8 седмици в болницата те можели да се приберат у дома.

Новородените – Джесика, Холи, Джорджи и Ели, са еднояйчни близначки и на Джули ѝ било много трудно да ги различава, затова пишела инициалите им на крачетата, за да не стане объркване. Това не било единственото предизвикателство, животът с четиризнаци никак не е лесен.

Джули е една от 27-те жени в света, която е родила естествено заченати еднояйчни четиризнаци.

Четирите момиченца са неразделни и са много близки. Обикновено носят еднакви дрехи, имат еднакви прически и харесват едни и същи играчки. Родителите им казват, че са еднакви само на външен вид, но като характери се различават много.

Момиченцата вече ходят на училище и са в различни класове, за да се научат да бъдат по-самостоятелни. Джорджи разказва за това какво е да сте четири еднояйчни сестри: „Определено е нещо различно, защото никога не съм срещала други четиризнаци, затова е малко странно. Но се научих да живея с това и всъщност е страхотно.“