И аз като всяка жена, мечтая да подобря фигурата си. Уви, подлагането на режими и усилените тренировки не водят до такива резултати, каквито ми се иска – винаги по някои части от тялото ми остават мазнинки, които упорстват и не искат да си отидат. И затова бях изключително ентусиазирана, когато научих за процедурата Coolscuplting, която от съвсем скоро се предлага в България.

Това е процедура за изчистване на мазнините, която е безоперативна и за която не се използва упойка. Чрез контролирано регулиране на температурата се отстраняват мазнините в третираните области, а резултатът макар и не мигновен (започва да се наблюдава след 3-тата седмица, а най-силно се забелязва след втория месец от процедурите), е дълготраен и гарантиран.

Това ми звучеше като всичко, за което си бях мечтала! Единственото, което ме притесняваше, беше заетият ми график, но любезната дама, която отговори на телефона, веднага сложи край на тревогите ми. Обясни ми, че една процедура Coolscuplting отнема най-много около час, а след това веднага мога да се върна към ангажиментите си, тъй като не се изисква болничен престой.

Реших да не отлагам повече – все пак лятото тропа на вратата и симпатичните дрешки надничат от гардероба ми, сърдити, че вероятно тази година няма да мога да ги облека... Не след дълго насрочих и първата си консултация.

Срещата протече отлично, любезната консултантка, която е медицинско лице, ми обясни подробно как функционира процедурата, какво трябва да очаквам и отговори подробно на всичките ми въпроси. Научих, че процедурата не засяга килограмите, затова не бива да се демотивирам, ако кантарът не мърда надолу. Също така е важно, че ефектът започва да се забелязва след 3-тата седмица и не е необходимо да се гледам непрекъснато дали съм отслабнала някъде. Това ме успокои, защото винаги, когато съм спазвала стриктен режим на хранене, очаквам резултатите да се забележат веднага и когато това не се случи се разочаровам – поне този път се бях снабдила с търпение.

Попълних формуляр, с който се информирах за възможните ефекти след процедурата Coolscuplting и отговарях, че не страдам от заболявания, които биха могли да възпрепятстват ефекта. За моя радост, процедурите не оказваха никакъв неблагоприятен ефект върху кожата, а засягаха само мазнините под нея. Единственото нещо, което ме притесняваше, бе фактът, че до месец след процедурите не бива да се подлагам на солариум – но реших, че това лишение си струва, а и винаги мога да използвам автобронзант.

След това бях очертана на зоната, която ще бъде третирана – талията. Показано ми бе как ще изглежда след настъпване на крайния ефект – бях въодушевена от тази идея и горях от нетърпение да видя резултатите. Обещах си, че няма да се взирам непрекъснато в огледалото, за да не се отчаявам, а първият по-обстоен преглед на зоната ще направя около месец. Но преди да дойде резултатът, беше ред на процедурите.

Отидохме в залата, в която се провежда терапията. Това, което ми допадна, е че по време на процедурата Coolscuplting мога да правя всичко, което по принцип мога да правя легнала – например да чета, да гледам телевизия или да използвам телефона си. За тази зона терапията бе по 35 минути, като аз се подложих на 2 процедури от двете страни – общо 140 минути.

Преди започване на процедурата, бях намазана със специален гел, който предпазва кожата от ниските температури, с които работи апарата. След това апаратът беше поставен на първата зона и включен. Усещането беше на защипване и засмукване – дискомфортно, но в никакъв случай болезнено и напълно поносимо с времето. След това апаратът премина на студен режим, за да замрази мастните клетки и тялото да може да ги изхвърли. Това беше малко по-неприятно, но след няколко минути зоната се анестезира и не усещах почти нищо.

Бях легнала и тези 140 минути минаха наистина неусетно – успях да се абстрахирам напълно от дискомфорта. По време на последната процедура дори успях да подремна! За съжаление разбрах, че зоната на талията е най-бързата и най-малко болезнената, съответно следващите пъти ще изпитвам по-значителен дискомфорт. Но резултатът ще си заслужава!

Беше ми препоръчано след процедурата да пия витамин Б-комплекс и да не обличам тесни дрехи, както и да избягвам допир в тази зона. В рамките на няколко часа, докато охлаждащият ефект отшумяваше, дискомфортът се засилваше, но в никакъв случай не бих го нарекла „болка“ – бих го сравнила с натъртване от падане или мускулна треска. С всеки следващ ден неприятното усещане намаляваше, а два дни по-късно усещах само лекото изтръпване в третираните области, когато ги докосна. Изтръпването напълно изчезна след около пет дни, а през цялото това време по кожата ми нямаше следа от каквато и да било манипулация – спомнях си за нея само ако неволно натиснех по-силно третирания участък.

Седмица по-късно беше и следващата ми среща с Coolsculpting – този път щях да се подложа на 4 манипулации в областта на корема. Винаги това е била най-проблемната ми зона и онази, която проклетите мазнинки просто не искаха да напуснат. Знаех, че процедурата в тази зона е значително по-болезнена от тази на талията, но предвид това колко леко се чувствах предишния път, не бях никак притеснена. Всяка процедура в областта на корема продължава 45 минути - или в моя случай общо 3 часа - и протича по съвсем същия начин.

И наистина е вярно, че процедурите на корема носят по-силен дискомфорт, но по време на самата процедура неприятното чувство траеше бе само в първите 5 минути. За изненада на всички, отново поспах по време на процедурите и веднага след тях се чувствах много добре. Но бях наясно, че тази чувствителна зона се подува леко и изтръпва по-силно от тази на талията, затова веднага побързах да облека по-свободни в областта на корема дрехи. Вечерта бях навън с приятели и никой не забеляза някаква разлика, а самата аз се чувствах много добре и лекото неудобство никак не попречи на доброто ми настроение. 

С всеки следващ ден изтръпването отшумяваше, а дискомфортът отслабваше. През повечето време дори не си спомнях за процедурата и без никакъв проблем тренирах, стига да не ми се налагаше да притискам областта на корема. Но все пак този лек дискомфорт определено си струва, предвид това какви ще бъдат резултатите. С нетърпение очаквам момента, в който ще спра да подбирам дрехи, които да прикриват корема ми и ще мога да обличам рокли с всякакви кройки.

Две седмици след процедурата на талията и седмица след тази на корема, не бих казала, че ежедневните ми ангажименти са се променили по какъвто и да било начин. Без никакъв проблем ходя на работа, излизам с приятели, спортувам и правя всички неща, които обичам.

Вече нямам търпение да видя резултатите oт процедурите Coolscuplting, а вече съм достатъчно мотивирана, че без проблем спазвам здравословен хранителен режим и тренирам по 3 пъти седмично – нещо, което преди нямах никакъв стимул да правя. Ако и ти искаш да запишеш своя час за консултация, запази своя час тук.