Джери Уиндъл е самотен гей, който иска да стане баща откакто се помни. И един ден чудото се случва - осиновява изоставено сираче и целият му живот се променя. Мъжът с голямо сърце загърбва всички социални предразсъдъци и проявява бащина любов към самотното дете като успява да го превърне в олимпийски шампион. Ето и тяхната завладяваща история.

История от списание

Дълго време Джери е правил опити да осинови дете в САЩ, докато един ден се натъква на публикация в списание, разказваща за живота на сираците в Камбоджа. Без колебания той се свързва с властите в страната и скоро получава отговор от тях. 

През 2000 г. Джери заминава за столицата на Камбоджа Пном Пен, за да се срещне с бъдещия си син Джордан, който тогава живее в сиропиталище. Когато пристига на мястото, открива момчето в много лошо здравословно състояние - недохранено и страдащо от множество инфекции.

Предизвикателства пред новото семейство

Заминавайки за Флорида Джордан започва да се бори със здравословните си проблеми и първоначално общува с баща си, посредством жестомимичен език, тъй като не знае английски. Когато пристига в САЩ Джордан е на 2 години и тежи едва 16 килограма. Точно притеснява много Джери, който се моли за живота му ежедневно. Мобилизацията и желанието да раздава любов правят така, че момченцето се възстановява напълно и е като всички останали 2-годишни дечица. 

Олимпийска кариера

Като всяко дете Джордан има мечта и тя е да бъде олимпийски шампион. На 7-годишна възраст той успява да привлече внимание към себе си и влиза в програма за обучение по гмуркане. 

Това поставя и началото на първите му големи успехи. След 3 олимпийски титли, Джордан успява да се класира и на състезание за мъже.

За силната връзка между баща и син

Днес Джордан се състезава за САЩ, но в сърцето си той играе и за Камбоджа. Момчето дори татуира камбоджанското знаме на ръката си, за да може всички да го виждат, когато се гмурка. През 2011 г. баща и син издават детска книга, в която разказват историята си. Тя описва историята на един петел, за когото другите животни казвали, че не може да има деца без кокошка. Не щеш ли обаче, един ден петелът открил яйце, което никой не искал. Тогава той взел яйцето, от което се излюпило пиленце с различен външен вид, но двамата успели да докажат на всички, че където има любов различията не са пречка!

А вие бихте ли осиновили дете, изпаднало в нужда? Знаете ли и други подобни истории за безгранична човещина и обич?