Днес искаме да ви представим един текст, написан от мъж. В него авторът прави много точен портрет на онзи мъж, от когото всички жени трябва да стоим далеч – онзи, който не умее да обича.

„Това е историята на Човека, който не умеел да обича – типаж, в който много мъже, а и жени биха се припознали:

Необичащият

Бих изневерил на което и да е момиче, без да се замисля. Всъщност изневерявал съм на всяко момиче, с което съм бил, независимо дали сме били „приятели с привилегии“, „гаджета“ или „потенциална двойка“.

Веднъж дори се сгодих. Купих ѝ годежен пръстен и всичко останало, казах ѝ колко много я обичам, даже паднах на едно коляно. А тя ми повярва, аз не чувствах нищо специално, но тя ми повярва. Видях как очите ѝ се насълзяват. Видях как радостта я обгръща, как щастието прониква във всяка нейна клетка. Сигурен съм, че си мислеше как за първи път в живота ѝ всичко се нарежда.

Трябваше да видите лицето ѝ, когато осъзна, че всичко е лъжа. Когато сълзите ѝ преляха от очите, но не от радост, а от мъка... Подутото ѝ лице и страхът. Тя просто се беше влюбила в човек, който не може да я обикне. „Преди да те срещна, не вярвах в любовта“, казва тя, а аз си мисля „Всичко е просто игра“.

Не че съм искал да ѝ разбия сърцето нарочно, те сами са си виновни. Те вярват в глупавите приказки за сродните души и сами се навиват, че аз съм принца, който винаги са чакали. Те сами допълват образа ми и си мислят, че ме познават, мислят си, че могат да ми вярват само защото по принцип се държа учтиво.

Тяхната грешна представа за реалността им разбива сърцата. А аз нямам време за такава любов и не вярвам в нейните „чудеса“. Аз живея практично и живея, за да побеждавам. Живея в свят, в който трябва да се адаптираш, иначе няма да оцелееш.

Аз съм ренесансов мъж – човек на логиката. Живея за настоящия момент и ако някога се срещнем, дами, да знаете, че ни ви мисля зло. Просто начинът, по който се отнасям с жените, е вследствие на собствената ми представа за любовта. Някои хора „обичат“ различно. И вие просто трябва да го приемете.“

Емека Алози