Независимо дали ги носите с любимите си дънки, или за да придадете удобство на класически костюм, правилно подбраните маратонки могат лесно да осигурят комфорт и прохлада на всеки тоалет. Дизайнерски детайли като ярки нюанси, уникални акценти, графични щампи и нови силуети гарантирано ще превърнат всичко - от ежедневния стрийт стайл до елегантното сако - в привличащи вниманието тоалети, без да правят компромис с функционалността.

Макар че дълго време те са били ограничавани до реална спортна употреба или са били възприемани единствено като вариант за ежедневни обувки, непрекъснатото проникване между стрийт облеклото и висшата мода доведе до това, че любимите на всички маратонки затвърдиха полагащото им се място като най-универсалния вариант за обувки.

Ако искате да изглеждате стилно тази пролет и да се чувствате удобно. Ето нашите 5 предложения за маратонки, които непременно трябва да имате в гардероба си.

1. Маратонки за тенис

Маратонките за тенис се състоят от гумена подметка и нисък връх от плат или кожа. Спортните марки и дизайнерските лейбъли надградиха оригиналния силует на тенис маратонките и обновиха обувките по-скоро за мода, отколкото за истински тенис корт.
Как да комбинираме маратонки за тенис: Следвайте примера на някои от най-известните инфлуенсъри, като съчетаете любимите си маратонки за тенис със свободни дънки и велурено яке.

2. Маратонките на татко

Тенденцията при маратонките към днешна дата? “Татковите” обувки. Известен от още и като маратонки за разходка, този стил обувки се радва на изключителна популярност през изминалите сезони. Макар че този тип маратонки може да изглеждат груби и тежки, всъщност те са останали леки и гарантират, че краката ви се чувстват защитени.
Как да комбинирате маратонките на татко: За дните, прекарани в тичане по задачи в квартала, комбинирайте със спортен клин, удобен пуловер и топло палто, ако е студено. За по-топлите дни, заменете палтото и пуловера с удобен, широк топ.

3. Маратонки на платформа

Влиянието на 90-те години, което все още играе важна роля в тенденциите на модния подиум и уличния стил, прави маратонките на платформа много популярни през последните години. Харесва ни, че те придават на всеки малко допълнителна височина, без да е твърде очевидно. Освен това марки предлагат варианти на стандартни модели, но с платформа, което прави издигането незабележимо.
Как да комбинирате маратонки с платформа: Обуйте маратонките на платформа за един ден, прекаран сред природата и ги комбинирайте с чифт ефектни панталони и удобен суитшърт.

4. Маратонки за тренировка (познати още като "обувките за бягане от 70-те години")

Друга модна епоха, която се възражда напоследък, са 70-те години на миналия век. Наред с разкроените панталони и бохемските щампи, маратонките от 70-те отново са на мода. Когато става въпрос за тези ретро обувки за бягане, можете да разчитате, че те ще ви помогнат да изглеждате стилни като в същото време ви носят изключителен комфорт
Как да комбинираме тренировъчни маратонки: Насладете се на минимализма, като съчетаете този тип маратонки с чифт класически бели дънки и бежово палто.

5. Ниски маратонки

Ниските маратонки са основна част от гардероба. Силуетът, който прилепва към глезена, се съчетава особено добре с дънки, поли и рокли. Въпреки че спортните марки отдавна са заложили на ниските маратонки, сега и дизайнерските марки се насочват към този силует, като сезон след сезон предлагат редица готови за модния подиум варианти.
Как да комбинираме ниските маратонки: Привлечете погледите към себе си като създадете монохромен стил от главата до петите.

Независимо дали ще изберете тенис маратонки, такива на платформа или друг модел от нашия списък, в ССС ще откриете това, което търсите. Магазинът предлага огромно разнообразие от стилове и модели. Открийте най-подходящите маратонки според предпочитанията си в магазините на ССС или онлайн.