Над 50 000 души казаха "не" на страха на благотворителния концерт на Ариана Гранде в памет на жертвите от Манчестър. За да покажат съпричастността си на сцената на стадион "Олд Трафорд" излязоха и много други поп-звезди като Роби Уилямс, Майли Сайърс, Джъстин Бийбър и Фарел Уилямс. Събитието премина при изключителни мерки за сигурност, предаде БНТ.

"Обичам ви толкова много и мисля, че тази любов и единство, което показвате е лекарството, от което светът се нуждае в момента.", заяви самата Ариана Гранде.

Любов и единство след серията от атентати във Великобритания. Благотворителният концерт на Ариана Гранде показа, че британците не се страхуват да се съберат и да изразят съпричастието си с тези, които пострадаха от атаките в Манчестър.

Деветгодишната Скарлет, която преди две седмици е преживяла ужаса след концерта на Ариана Гранде в зала "Манчестър арена" заяви "Имам послание към всички: не се страхувайте!"

В шоуто на стадион "Олд Трафорд", озаглавено "Цялата ни любов е за Манчестър", освен Ариана Гранде участваха Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Колдплей, Роби Уилямс, Фаръл Уилямс, Майли Сайръс, Тейк Дет, Ъшър и други звезди. Билетите, пуснати в продажба в четвъртък, се разпродадоха за минути.

Концертът се състоя при засилени мерки за сигурност и въпреки съботния атентат в Лондон, в който загинаха 7 души и близо 50 бяха ранени.

На 22 май атентатор самоубиец се взриви в "Манчестър арена" след концерта на Ариана Гранде. В терористичното нападение бяха убити 22 души, от които седем малолетни и над 100 души бяха ранени.

Несъмнено едно от най-емоционалните изпълнения за вечерта бе песента на Роби Уилямс "Angels":

По време на концерта бяха събрани над 13 милиона долара, съобщава „Асошиайтед прес“.