След празничното преяждане е време да дадете на тялото си заслужена почивка. Възнаградете го с детокс, който няма да ви отнеме много време, а в същото време ще постигнете видими резултати само след две седмици.

Тази феноменално бърза рецепта за детокс, която ще ви предложим е на консултантът по хранене Милош Чикарич. Тя трябва да се прилага всяка сутрин.

За този високо витаминозен детокс са ви нужни:

- един лимон, обелен и нарязан на кубчета;

- джинджифил, също обелен и нарязан;

- куркума, количество по ваш вкус и преценка.

Сложете всичко в блендер и блендирайте. След това разпределете сместа във формички за лед и поставете във фризера, за да замръзне. Когато са готови, всяка сутрин разтваряйте по едно кубче в чаша с топла вода и изпивайте на гладно.

Защо точно лимон, джинджифил и куркума и какви са ползите от тези три храни?

Лимон

Лимонът се счита за една от най-здравословните храни при спазването на диети, най-вече заради хранителния си състав. Детоксикацията на организма с лимон се класифицира като много ефективен метод за освобождаване на тялото от токсини.

Изследване в Кореа, направено върху група жени със затлъстяване, потвърждава това. Използвайки този детокс, заедно с подходяща диета, тестовите субекти успешно намалили процента на телесните мазнини, броя на килограмите, Индекса на телесната маса, съотношението талия към ханш в сантиметри, обиколката на талията, възпалителните маркери, инсулиновата резистентност и нивата на циркулиращия лептин.

Джинджифил

Джиндифилът съдържа много витамини и минерали - витамини А, С, В, Е, фосфор, магнезий, калций, желязо, калий, манган. Поддържа баланса на течностите в организма и позволява нормалната функция на мускулите и нервната система, защитава сърцето и кръвоносните съдове, спомага за поддържане на здравия вид на кожата, косата и ноктите. Той понижава холестерола, помага за понижаване на високото кръвно, действа успокояващо на стомаха и най-вече ускорява метаболизма и има лек диуретичен ефект. Джинджифилът също подобрява паметта и повишава енергията.

Куркума

Куркумата е естествено средство за изгаряне на мазнини. Добавянето на повече куркума към вашата диета за изгаряне на мазнини ще подобри още вкуса на ястията ви. Тя е богата на хранителни вещества като протеини, диетични фибри, ниацин, витамини С, Е, К, калий, калций, мед, желязо, магнезий и цинк.

Необходими са само две седмици и ще усетите разликата. Готови ли сте да опитате?