Служителите на един детски център в Хюстън, Тексас, са залепили на входа си доста силно послание срещу родителите, които обръщат повече внимание на телефоните си, отколкото на децата си.

Джулиана Фарис забелязала съобщението и решила да го публикува във Фейсбук. Оттогава снимката е събрала над 1 млн. реакции.

Ето какво пише в посланието на детския център:

„Тук си, за да вземеш детето си!

Остави телефона!!!!

Детето ти се радва да те види! А ти радваш ли се да видиш детето си?

Виждали сме как деца се опитват да покажат какво са направили през деня, а техният родител гледа в телефона си.

Чували сме дете да повтаря „Мамо, мамо, мамо...“, а майката му обръща повече внимание на телефона си, отколкото на собственото си дете.

Отвратително е.

Остави телефона!!

Джулиана също признава, че е държала телефона си в ръка, когато видяла залепения лист. Но решила, че бележката е много показателна за реалността ни и дори „забавна“, затова решила да я сподели на стената си.

„Смятам, че трябва да говорим за тези неща, а бележката е едно добро напомняне. Служителите в детския център са страхотни, те са много мили и очевидно на първо място за тях е доброто на децата.“

Джулиана не е разговаряла с други майки, които водят децата си в същия център, но е забелязала, че откакто бележката е сложена, майките наистина са оставили телефоните си и вече не се виждали родители със забити погледи в екрана. Очевидно посланието е имало ефект.

В социалните мрежи стотици хиляди майки подкрепят казаното в бележката, но има и майки, които го нарекоха „грубо и обидно.“ Докато други побързаха да защитят майките с телефони, защото може те да чакат важно обаждане от болницата, да говорят с клиенти или да се занимават с други неотложни дела. Само че... всички знаем, че в повечето случаи не е така.

Ти на чия страна си? Смяташ ли, че посланието на детския център е правилно?