X

Детски център обяви война на майките, които обръщат повече внимание на телефоните си

от в 09:25 на 03.02.2017 в Всичко за теб | Семейство


Детски център обяви война на майките, които обръщат повече внимание на телефоните си

Детски център обяви война на майките, които обръщат повече внимание на телефоните си

Служителите на един детски център в Хюстън, Тексас, са залепили на входа си доста силно послание срещу родителите, които обръщат повече внимание на телефоните си, отколкото на децата си.

Джулиана Фарис забелязала съобщението и решила да го публикува във Фейсбук. Оттогава снимката е събрала над 1 млн. реакции.

Ето какво пише в посланието на детския център:

„Тук си, за да вземеш детето си!

Остави телефона!!!!

Детето ти се радва да те види! А ти радваш ли се да видиш детето си?

Виждали сме как деца се опитват да покажат какво са направили през деня, а техният родител гледа в телефона си.

Чували сме дете да повтаря „Мамо, мамо, мамо...“, а майката му обръща повече внимание на телефона си, отколкото на собственото си дете.

Отвратително е.

Остави телефона!!

Джулиана също признава, че е държала телефона си в ръка, когато видяла залепения лист. Но решила, че бележката е много показателна за реалността ни и дори „забавна“, затова решила да я сподели на стената си.

„Смятам, че трябва да говорим за тези неща, а бележката е едно добро напомняне. Служителите в детския център са страхотни, те са много мили и очевидно на първо място за тях е доброто на децата.“

Джулиана не е разговаряла с други майки, които водят децата си в същия център, но е забелязала, че откакто бележката е сложена, майките наистина са оставили телефоните си и вече не се виждали родители със забити погледи в екрана. Очевидно посланието е имало ефект.

В социалните мрежи стотици хиляди майки подкрепят казаното в бележката, но има и майки, които го нарекоха „грубо и обидно.“ Докато други побързаха да защитят майките с телефони, защото може те да чакат важно обаждане от болницата, да говорят с клиенти или да се занимават с други неотложни дела. Само че... всички знаем, че в повечето случаи не е така.

Ти на чия страна си? Смяташ ли, че посланието на детския център е правилно?Теми   деца | майки | родители | телефони

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.