Две зодии, които едва ли ще търсят еднакви характеристики в любовта, от своите партньори. Но така ли е? Как се влюбват? Как се изразяват и какво искат?

Девата е много обучена в любовта. И защото не може да си позволи да се влюби в никого (което прави работата на Крилатия бог много трудна), но и защото сама се саботира в любовта. Девата се опитва да бъде непредубеден по отношение на любовта, но точно там е проблемът: в любовта използваш сърцето си, а не ума си. 

Нека поясня тук, че ако сте Дева с Венера в Лъв или Везни, това не е така за вас: влюбвате се много по-лесно!

Везните от друга страна, за съжаление, се влюбват много лесно (ако имате Венера в Дева или Скорпион, това не важи за вас). Но Везните също саботират себе си! Везните толкова много искат да имат връзка и да имат човек до себе си, че позволяват да бъдат поласкани от интереса на другия и в крайна сметка да станат жертва на ласкателството им!

И двамата искат да бъдат щастливи. И двамата искат връзка, която им дава това, което желаят. Но красотата на въпроса е, че и двамата в крайна сметка обслужват нуждите на партньорите си повече от своите собствени. Девата се стреми да задоволи "желанията" на другия човек, докато Везните потискат собствените си нужди и собствения си глас, като приоритизират нуждите на партньора и собствения си глас.