От 10.02. до 06.03. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде директна в знака Риби, най-отнесения, състрадателен и интуитивен знак от зодиака.

През периода много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли. Ще търсим цялостната и пълна картина и как всички и всичко се вписват в нея.

Също така ще сме склонни да идеализираме другите и да се заблуждаваме в мотивите им, което прави периода рисков за подписване на документи, подаване на заявления или закупуване на средства за комуникация или транспорт. Важно е да не избързваме и да не се хвърляме през глава в рискови и не добре премислени сделки.

Периодът е идеален за занимания с медицина, психология, йога, танци, изкуство или плуване.

Преминаването на Меркурий през знака Риби, ще ни направи объркани и несигурни. Ще имаме стремеж да се отделим от рутината и практичността в ежедневието ни и да се занимаваме с по-духовни теми, с творчество или с дейности, които под някаква форма да са ориентирани за общото благо и в услуга на другите.

Много е вероятно някои от нас да се жертват за свой близък в периода или да изискат такава жертва от другия. От друга страна не е изключено да се впуснем да помагаме на някой онеправдан или низвергнат или да се занимаем с благотворителност.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Риби на водните знаци Рак, Риби и Скорпион, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Една част от тях ще се втурнат да осъществяват отдавна замислен от тях проект или ще стартират ново начинание, което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие, други ще започнат или задълбочат връзка, трети ще разширят или обновят домовете си или ще се преместят в ново по-просторно жилище през периода. 

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние. Възможно е голяма част от тях да отделят голямо внимание на печеленето на пари през периода. При всички случаи ще имат засилена интуиция, която съчетана с предприемчивостта им, би могла да им донесе значителни постъпления. Много е важно обаче да не избързват, ами да си дават достатъчно време за размисъл, преди да решат да си стиснат ръцете с някого.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се стремят най-вече да изяснят партньорските си взаимоотношения, както личните, така и деловите. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ близък до тях човек.