Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е основател на едноименната марка висша мода, стана баща за шести път. Според медиите на Апенините преди седмица се родил синът му, на когото стилистът дал името Джорджо – като баща му, който бил убит от нацистите по време на Втората световна война. Тогава Роберто бил едва двегодишен и до 18-тата си година не искал да говори за този трагичен факт в биографията си, предаде "24 часа".

Майка на бебето е 38-годишната приятелка на дизайнера - шведката Сандра Нилсон-Бергман. Тя е бивш модел и Кавали живее с нея на семейни начала от близо 15 години. Сегашната жена на дизайнера, с 44 години по-млада от него, е избрана за Мис Швеция през 2006 г.

Дизайнерът има шест деца от три жени. Другите пет са вече възрастни хора. Томазо и Кристиана са родени от първия брак на Кавали със Силванела Джанони, а Роберт, Ракеле и Даниеле – от съюза с Ева Мария Дюрингер, за която се жени през 1980 г. Бившата участничка в „Мис Свят” Дюрингер е дълги години дясна ръка на стилиста в модната марка. През 2014 г. дизайнерът оставя компанията си в ръцете на Фаусто Пулизи, който е неин творчески директор.

Кавали се ражда през 1940 г. във Флоренция. Дядо му Джузепе Роси е художник, чиито творби са изложени в галерията „Уфици” на тосканския град.

Кавали учи в държавното училище за изкуство във Флоренция, специализирайки се в апликации върху тъкани. През 70-те години на миналия век патентова свой метод за щамповане на кожени изделия. От неговите творби първи започват да се интересуват Пиер Карден и Хермес. През 1970 г. представя за пръв път своя колекция в Париж. След това показва и в Италия своите щамповани дънки с брокат. През 1972 г. отваря първия си бутик в Сен Тропе.