На 10 януари ще наблюдаваме кърваво пълнолуние, известно като "Вълча" луна.

Причината да се нарича така е, че студеното зимно време е диво, непредсказуемо и неочаквано, точно като поведението на вълците в природата. Освен това, преди векове по нивите през януари се е чувал само вълчия вой на гладните животни.

Какво е значението на Вълчата луна

Вълкът може да бъде смел и самостоятелен, но има и тъмна страна - той е див, непредсказуем и понякога страховит. Именно тази комбинация между доброто и лошото му дава сили и го превръща в един от най-страшните хищници. 

Именно заради силата му, по време на Вълчата луна трябва да работим по-усърдно и да сме още по-стимулирани. Важно е да определим какви са приоритети ни, да се опитаме да преодолеем страховете си и да поработим над недостатъците си.

Ритуалите по време на Вълчата луна

Преди векове имало специален ритуал, които се извършвал именно по време на Вълчата луна и всеки трябвало да бъде сам.

Целта била да се постигне хармония и да се открие силата на вълка в човека. Така предците ни те са се опитвали да намерят сили да се справят с трудностите и да разберат как да постигнат най-съкровените си мечти. 

Тази година Вълчата луна ще попадне и под сянката на Земята, така че ще имаме възможност да наблюдаваме не само невероятно красивото явление, но и частично затъмнение.