Новината, че този месец ни очаква Супер кървава вълча луна, сякаш ни кара да поставяме под съмнение всичко. Ето и какво трябва да знаем за събитието, за да не го пропуснем.

Какво представлява този вид луна?

Да, името ѝ е лудо, колкото и самата нея. Освен че е рядко явление, Супер кървавата вълча луна всъщност представлява три събития, които се случват по едно и също време – Супер луна, Кървава луна и Вълча луна. Според EarthSky супер луната се получава, когато новолунието или пълнолунието съвпада с най-близката точка до Земята в месечната ѝ орбита. Кървавата луна се наблюдава, когато луната е в пълно затъмнение и изглежда червена, защото е свързана със Слънцето. Вълчата луна пък е просто първото пълнолуние за годината, а името ѝ идва от вълците. И така, какво се случва, когато всички те съвпаднат? Очевидно супер кървава вълча луна. Е, да се приготвим за нея!

Кога ще се случи?

Ще може да се наблюдава най-късно на 20 януари и/или 21 януари, в зависимост от часовата зона. Според „Нешънъл Джиографик” ще започне в 23:41 ч. източно време на 20 януари и се очаква да продължи 62 минути. Въпреки това, цялото събитие ще продължи три часа и половина.

Къде можем да я видим?

Ако живееш в Северна и Южна Америка, Гренландия, Исландия, Западна Европа или Западна Африка, според „Нешънъл Джиографик” ще може да наблюдаваш цялото събитие, но ако живееш в Източна Европа или Източна Африка, ще я видиш само частично. Хората в по-голямата част от Азия пък, за съжаление, няма да могат да я видят.

Ето и как това явление ще ти повлияе според зодията:

Овен: Очаква те романтично развитие (дори годеж или бременност) или пък изблик на творческия гений в теб, който може да се окаже печеливш през 2019 г.

Телец: Очаквай новини от член на семейството си или промени у дома – от освежаване на дома до преместване.

Близнаци: Ще забележиш големи промени в приятелския си кръг или ще започнеш ново силно партньорство.

Рак: Очакват те възможности за печелене на пари или заслужено повишение.

Лъв: Най-сетне талантът и упоритата ти работа от последните две години ще бъдат забелязани от всички.

Дева: Луната ще ти помогне да простиш на приятел, с когато сте обтегнали отношенията си или да приключиш с болезнена ситуация.

Везни: Ще преоткриеш хората, с които се разбираш най-добре и ще повишиш популярността си.

Скорпион: Ще се впуснеш в кариера, предлагаща високи възможности и лидерска позиция.

Стрелец: Предоставя ти се възможност за далечни пътувания.

Козирог: Ще задълбочиш връзката си със специален за теб човек и може би ще се откъснеш от други токсични отношения.

Водолей: Ще разбереш кои са правилните и неправилните партньори за теб.

Риби: Очаква те истинска революция, поемайки повече лидерство на работното си място.