Баба на момче, загинало при трагедията в Орландо, преживяла емоционален и трогателен полет, благодарение на подкрепата на всички пасажери и екипажа на самолета.

Танцьорът Луис Омар-Капо е една от най-младите жертви на стрелбата в нощен клуб в Орландо. Момчето е било едва на 20 г., когато губи живота си.

От самолетната компания знаели, че бабата ще пътува съвсем сама за погребението му и решили да направят всичко възможно, за да я успокоят и да я накарат да се почувства поне малко по-добре. Служителите ѝ помагали на всяка стъпка от пътуването ѝ:

„Изглеждаше смутена и объркана, което е нормално, но ни посрещна с доброта и признателност”, разказва главната стюардеса.

След като екипажът я настанил на мястото ѝ, дали ѝ одеяло, възглавница, вода и кутия с кърпички, служителите решили да включат и останалите пътници. Те раздали листове на пасажерите, на които да се подпишат, за да ги дадат на бабата като съболезнователни картички.

Тогава полетът станал наистина емоционален. Пасажерите не просто пишели имената си, но изписали листовете с трогателни съболезнования. Някои от тях дарили пари, а други не успели да сдържат сълзите си.

След кацането целият самолет замълчал за една минута в памет на загиналото момче. Всеки пасажер се спрял при бабата и ѝ предал лично съболезнованията си. „Някои просто ѝ казваха, че съжаляват, други стискаха ръката ѝ, прегръщаха я или плачеха с нея. Но всеки един от пасажерите спря, за да говори с нея и нито един не беше нетърпелив да си тръгне, въпреки забавянето”, разказва главната стюардеса.

Самолетната компания е предлагала безплатни полети за близките на жертвите в Орландо, но събитията на самолета са били спонтанна проява на съпричастност.

Главната стюардеса пише след това на профила си във Фейсбук: „Въпреки че на света съществуват хора, изпълнени с омраза... повечето хора са добри. Хората наистина ги е грижа. И благодарение на качества като човечността на днешните ни клиенти и щедростта на компанията, за която работя, един ден ще създадем по-добър и сигурен свят за всички нас.”