Една обикновена проява на доброта може да помогне на някого да преживее деня и да направи пътуването му по-приятно. Като този мъж, който споделил преживяването си с двойка, на която чистото му сърце проправило пътя към приятен и комфортен ден. Не е нужно да си милиардер, предприемач или друго, за да направиш света по-добро място за живеене. Това, което е нужно е само и единствено добро сърце.

Един мъж разказа своята история за това как добротата може да те отведе далеч в живота. След дълго и вълнуващо пътуване той се натъкнал на двойка, която пътувала 8 часа с автобус до летището. Тъй като се качил заедно с тях, мъжът можел да види какво се случва. Той забелязал, че двойката е малко изгубена, когато трябвало да се качат и да седнат в определените им кабини, защото не разбирали английски и изглеждали безпомощни. Това бил и първият им полет в живота.

Вместо да ги игнорира, той ги насочил към местата им: те дори предположили, че е част от екипажа, защото им помогнал с огромна усмивка. За щастие местата на двойката били точно срещу мястото на мъжа.

След като се нагласили на седалките и се настанили удобно, жената помолила мъжа да ги снима и да ги изпрати на дъщеря им, тъй като нямали телефони. Те искали да информират дъщеря си, че са в безопасност, затова мъжът изпратил снимката им.

В крайна сметка един от служителите дошъл с храна, която двойката отказала, но мъжът сметнал, че изглеждат гладни и жадни. Той казал на стюардесата да сервира на двойката топла храна и студени напитки и да им каже, че са щастливци, спечелили безплатна храна. Мъжът платил за всиччко без да каже на двойката.

След дългия полет двамата се усмихнали на мъжа преди всеки да поеме по собствения си път. Тази история ни помага да разберем колко важно е да бъдем добри и състрадателни. Това е начинът да изградим един по-добър свят, в който да живеем както ние, така и следващите поколения.