Има толкова много съвети от дерматолози за всички, които се стремят да изглеждат по-млади възможно най-дълго. От пиенето на повече вода до спането върху копринена калъфка за възглавница, всички тези препоръки могат да бъдат полезни за тези, които искат да освежат тялото и външния си вид без хирургични интервенции и филъри. Актрисата от „Спасители на плажа“ Дона Д’Ерико като че ли е открила някои страхотни тайни на вечната младост, тъй като изглежда, че изобщо не остарява.

Всяка дама, която приема възрастта с достойнство и грациозност, заслужава поздравления. Затова решихме да ви разкажем повече за Дона и начина, по който се грижи за себе си.

Кариерата на Дона винаги е била свързана с красотата във всичките ѝ форми. Дебютът ѝ в киното е в главна роля в „Спасители на плажа“. Тя участва в сериала от 1996 до 1998 г., а името на героинята ѝ е Дона Марко. За известен периос тя е собственик на дневен спа център в Калифорния и дори има компания за лимузини в Лас Вегас.

Попадайки в света на шоубизнеса, Д’Ерико оцелява след инцидент в средата на 2012 г., когато пада по време на изкачване на връх Арарат. Въпреки сериозните наранявания, тя успява да се справи с травмата.

Както всяка жена, на Дона ѝ допадат комплиментите в социалните мрежи, че изглежда страхотно. Тя е известна със смелите си изявления срещу ейджизма (предразсъдъците и негативните нагласи към хората на база на тяхната възраст) във всяка от неговите форми. „Не е приятно да чуеш някой да казва: „Изглеждаш страхотно за възрастта си“ или „Все още изглеждаш страхотно“, казва Дона в интервю. „Защо просто не кажете „Уау, изглеждаш страхотно“ и не продължите напред?“

Дона искрено смята, че красотата няма нищо общо с възрастта или с други стереотипи. Тя твърди: „Мисля, че критиките към жените въз основа на възрастта им са несправедливи. Мъжете не се сблъскват със същия негативизъм. Но знам, че това отношение няма да изчезне, защото е част от нашата култура.“

Както всеки популярен човек, Дона не е харесвана от абсолютно всички. Тя смело отговаря на всички недоброжелатели в своя Инстаграм. Веднъж например Дона получава много критики, след като облича бански костюм за 4 юли. Някои хора тогава коментират, че е „твърде стара“, за да се снима по бикини, че такъв вид е „под нивото ѝ“ и изглежда „отчаяна“. На коментарите актрисата отговаря с още една снимка по бикини, към която пише: „Нека ви кажа нещо, което може да ви изненада. Всъщност мога да нося и правя буквално каквото си искам. Ето ме тук по бикини, пия кафе и не се притеснявам от това как изглеждам.”

Актрисата сподели тайната на младежкия си блясък в интервю. Като я питат за специалните трикове, които използва, за да остане млада, Дона споменава специалната си диета. Тя е веган и признава ефектите от това като по-чиста кожа, по-добро храносмилане и по-качествен сън. Тя също така казва, че е „спряла да се пече на слънце“. За да поддържа тена си, тя използва автобронзант или тониран хидратант.

Дона е сигурна, че няма вълшебен козметичен продукт, който да оправи всичко. „Изчетох всичко, което можах, защото всички се кълнат, че следващото ново нещо работи. Мисля, че всички сме виновни, че попадаме в тези клопки. Но искам да се грижа за себе си колкото е възможно повече. Просто мисля, че не трябва да бъдем принуждавани да опитваме всеки един продукт, който обещава всичко това. Просто използвайте това, което наистина работи за вашата кожа.“