Донатела Версаче е родена на 2 май 1955 година в Италия и със сигурност е едно от най-разпознаваемите имена в модната индустрия. Тя е по-малката сестра на Джани Версаче, основателят на модна къща Versace. Двамата заедно учат тънкостите на занаята да бъдеш дизайнер от майка си. След убийството на великия дизайнер през 1997 г., Донатела става основното креативно звено във фамилната компания. В личен план Донатела Версаче е била женена за бившия модел Пол Бек през 1986 година. От него тя има две деца, дъщеря на име Алегра и син - Даниел. Известна със своя свободолюбив и светски начин на живот, но и съкрушена от смъртта на брат си, Донатела започва да употребява наркотици, като води тежка битка със зависимостта си от кокаина и през 2004 г. се подлага на лечение. Под нейното ръководство и до днес Versace продължава да бъде един от лидерите в световната мода. По повод рождения ден на тази модна икона, бихме искали да споделим с вас няколко всъхновяващи нейни цитата.

Във фитнеса нося само черно и диаманти.

Човек може да бъде прекалено скучен, но никога не може да бъде прекалено изкусителен.

Роклята за една жена може да бъде нейното оръжие. Така възприемам модата. Тя е нещо, което може да ти помогне да постигнеш целите в живота си.

Не бива да копираме това, което виждаме. Трябва да се опитаме да открием собственото си усещане за стил, да вярваме в себе си.

Не вярвам много в приказките. Всяка жена трябва сама да се бори здраво за собствения си щастлив край. Въпреки че понякога е приятно да се събуждаш с усещането, че си принцеса.

Дори не знам какъв е естественият цвят на косата ми. Естествено? Какво означава естествено? Какво е това. Не вярвам, че естественото е най-доброто за жените. Свързвам „естественото” със зеленчуци.

Модата е мечтаене и умението да накараш другите да мечтаят.

Креативността идва от конфликта на идеите.