Грижата за косата зависи не само от това какъв тип е тя, но и от времето навън. През различните сезони е нормално да използваме различни продукти за коса. Пролетта идва, за това свали дебелите дрехи, махни шапките и виж какво става с косата ти. Време е да я освежиш за новия сезон. 

Ето и няколко съвета как да направиш това:

1. Мий главата и косата правилно - с помощта на подходящ шампоан и балсам за твоя тип коса, както и маска, която да ползваш от 1 до 2 пъти седмично.

2. Суши косата си с леко хладен въздух - когато сушиш косата си със сешоар, избягвай горещата струя въздух, защото тя е вредна за косата. Вместо това ползвай режим, който има по хладен въздух.

3. Не забравай да овлажняваш косата си - с балсам, маска или спрей за разресване. Не оставяй косата си само измита с шампоан.

4. Кажи сбогом на цъфтящите краища - каквато и терапия да ползваш, най-сигурният начин да се отървеш от цъфтящите краища си остава редовното подстригване на косата и избягването на преси и маши.

5. Подхранване отвътре - храната, която ядеш също се отразява, както на целия организъм, така и на косата и кожата ти. Трябва да приемаш храни, които са богати на витамини и микроелементи - цинк, желязо, калций.

6. Избери правилния гребен - от голямо значение е с какво решиш косата си - четка или гребен, тя трябва да са подходящи за теб, а не да накъсва косата ти. Желателно е тези аксесоари да са от естесвени материали - дървени гребени, четки с естествен косъм и други подобни.

7. Процедури за коса - от време на време може да се глезиш с различни терапии за коса и скалп, от една страна полезно, от друга - много приятно.