"Пей с ангелите и продължавай да се усмихваш. Мама те обича толкова много." С тези думи Шарлот Кемпбъл се прости с дъщеря си. 15-годишната Оливия е сред загиналите в атентата в Манчестър. Детето се издирваше, името му не беше сред първоначално обявените имена на загиналите. Смъртта му бе обявена през нощта. Тогава стана известно името на още една жертва - 32-годишен служител от Шефилд.

Майката на 15-годишната Оливия обяви рано тази сутрин чрез Фейсбук, че нейното "скъпо, скъпоценно, разкошно" дете е загинало, разказват от Офнюз.

Алисън Хоу и Лиса Лийкс, две приятелки, които чакали в преддверието, за да приберат децата си от концерта на Арена Гранде, също са били убити, стана ясно във вторник сутринта.

7 от 22-те жертви са идентифицирани. Сред тях е 8-годишно дете, 18-годишен студент, 28-годишен мъж.

Ранените са 59. 20 от тях са в критично състояние.

Семействата и приятели на загиналите почетоха жертвите от най-страшната терористична атака от 2005 година.

Оливия, която била ученичка в Бъри, отишла на концерта с приятел - Адам Лоуър, който е ранен и в болница.

Като мнозина други веднага след взрива, Кембъл беше издирвана и чрез социалните медии. Вчера майка ѝ описа пред Би Би Си отчаяните си опити да открие детето си:

"Бях вкъщи и звънях навсякъде: болници, полиция, центрове за настаняване на деца. Баща ѝ е в Манчестър, за да я търси. Мои приятели я търсеха. Имаше хора, за които дори не знаех, че я търсят, хора, които ми пишеха съобщения, че носят снимката ѝ и я търсят, че ще се обадят, ако я видят. Но нищо. Телефонът ѝ не отговаря."

Днес бяха идентифицирани и двама поляци, които са били убити от терора в Манчестър - Ангелика и Маркин Клис. Една от дъщерите им отправи призив за издирването на родителите ѝ, които изчезнали след атаката. Студентката сподели тяхна снимка и призова: "Всеки, който е на сигурно място или в болница в Манчестър: ако някой види родителите ми, моля, моля, кажете ми. Те изчезнаха след атаката".

Тази сутрин полският външен министър идентифицира жертвите. Двойката е чакала дъщерите си, които са били на концерта на Ариана Гранде.